B&B Casa el Algarrobo een voltreffer voor rust en natuurliefhebbers in Riogordo

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa el Algarrobo

We rijden vlot van Almogía via leuke kronkelende baantjes richting Riogordo. In deze ongerepte natuur kun je B&B Casa el Algarrobo vinden een oude finca die volledig gerenoveerd werd tot een comfortabele B&B.

Dorien en Wim

Dorien, onze gastvrouw, heeft ons voordien al de wegbeschrijving bezorgd waardoor we de prachtige B&B moeiteloos terugvinden. Op de parking van de B&B Casa el Algarrobo kunnen we zorgeloos onze wagen kwijt en wachten we benieuwd aan de poort die uitnodigend openstaat. Zouden we aan het leuke belletje trekken om ons aan te kondigen? Een andere manier vinden we immers niet. Het helder geluid verspreid zich over een binnenkoer waar we zicht op hebben. Dorien komt ons al snel enthousiast verwelkomen. Wauw, wat is het hier mooi!

Zwembad

Via een zwembad waar een aantal ligbedden uitnodigend klaarstaan leidt Dorien ons via een machtige boom naar een O zo mooi terras. Onze gastvrouw vertelt ons vol liefde over de trap waarop we naar beneden wandelen. “De koningstrap” gemaakt met mooie ronde keien uit de plaatselijke riviertjes. De machtige boom naar het terras is blijkbaar de “Algarrobo”. Dorien vertelt graag in geur en kleur waar de vruchten van deze boom voor gebruikt worden. Echt een heel interessant en leuk weetje!

Welkomstdrink

Gedreven nodigt Dorien ons uit plaats te nemen in een comfortabele zetel op het terras bij de buitenkeuken. Bij een welkomstdrankje krijgen we haar boeiend verhaal over B&B Casa el Algarrobo te horen. Intussen is Wim, onze gastheer, er ook bij komen zitten en vult hij vol overgave het verhaal van zijn vrouw aan. B&B Casa el Algarrobo was één van de eerste B&B’s uit de streek.

Dorien en Wim hadden voor ze deze B&B uitbaatten een heel ander leven, maar het blijkt al vlug dat ze met geen haar spijt hebben over de avontuurlijke stap die ze ooit zetten richting Riogordo. Het feit dat ze al jaren deze B&B met groot succes runnen, bewijst dat ze toen de juiste beslissing namen. Heel wat mensen die nu een B&B opstartten hebben eerst hier verbleven.

5 gastenkamers

De B&B telt 5 stijlvolle gastenkamers allen voorzien van een eigen badkamer met ruime regendouche. Er is airco aanwezig voor de warme dagen, maar deze kan ook voor de nodige warmte zorgen indien nodig in het voor- of najaar. Bij iedere kamer is er de mogelijkheid om lekker te genieten op een eigen terrasje. Het zicht van op ons terras over de omgeving is echt prachtig! Ook de mooi ingerichte buitenkeuken met in het midden een oude olijfboom opgeluisterd met lichtjes ligt in ons gezichtsveld. In deze B&B zijn er heel wat plekjes waar je tot rust kunt komen.

Ezeltjes en speeltuin

In de weide iets lager gelegen dan de finca staan ook 6 leuke ezeltjes vredevol te grazen. De diertjes hebben volgens Dorien niets liever dan dat je hen eens heerlijk komt knuffelen en ze zijn zeker niet meer te houden als je gewapend met een lekker stukje oud brood aan komt wandelen. Ook voor de allerkleinsten is er op het domein een leuke speelhoek voorzien. Hier wordt zowel jong als oud in de watten gelegd.

Diner

In B&B Casa el Algarrobo wordt er één avond per week een heerlijk diner, BBQ of paella-avond aangeboden. Voor zij die liever zelf hun potje koken is er natuurlijk de volledig uitgeruste buitenkeuken. Hier werd echt aan alles gedacht! Als kers op de taart kun je één van de vier zelfgemaakte biertjes proeven. Mmm dat smaakt naar meer! Wij besluiten om na een heerlijk verfrissende douche onze honger te stillen in een knus authentiek restaurant in de buurt. Zoals Dorien zei “een echte aanrader”.

Waardevolle tips

Onze gastvrouw en –heer kennen de streek na al die jaren van binnen en van buiten. Ze staan dan ook altijd klaar om je allerlei waardevolle tips te geven!

Na de heerlijke tapas genieten we nog even na in één van de knusse zetels bij de buitenkeuken van de B&B. De ondergaande zon verandert de hemel in vurig rood-paarsestrepen. Vergezeld van één van de lieve poezen en een smaakvol zelfgemaakt biertje bekomen we van al deze prachtige indrukken.

Nachtrust

Het zoemen van mijn wekker roept me zacht uit een zalige droom terug. Wat hebben we heerlijk geslapen in deze top bedden! De ezeltjes hebben niet gebalkt, de poezen waren waarschijnlijk op jacht en de honden lagen lekker bij hun baasjes. Zo stil en dit ondanks we ons op de campo bevinden…Zalig!

Ontbijt

In de gezellige gastenlounge heeft onze gastvrouw een feestelijk ontbijt klaargezet. Er staan tal van huisgemaakte producten, vers gebakken brood, lekkere kazen en vlees uit de streek, artisanale yoghurt en gebak. Fruit is er in allerlei kleuren, een streling voor het oog en echt voor elk mondje wat wils. Wij proeven graag een stukje van elk en nemen plaats aan ons tafeltje op ons privéterras. Dorien brengt ons nog een met zorg klaargemaakt eitje.

Bij zonnig weer wordt het ontbijt natuurlijk buiten geserveerd op het grote terras wat uiteraard nog veel aangenamer is.

Ontbijten met dit zicht en in deze omgeving, kon het maar elke dag! De opkomende zon zet de buitenkeuken in een rood-oranje gloed en de bougainville kleurt nog roder dan ze al is. Wat een heerlijke beleving. We genieten volop en nemen na het ontbijt met pijn in het hart onze spullen samen.

Bedankt Dorien en Wim voor dit overheerlijk verblijf! Heel graag komen we terug naar jullie paradijs waar “alles kan en niets moet”

Nieuw concept Casa el Algarrobo sinds 2022

Wij ontvangen hier enkel nog groepen die dan het exclusief genot hebben van onze plek hier. Geen individuele koppels meer dus. Voor de groepen (waarbij de minimum prijs gebaseerd is op 8 personen) verzorgen wij net zoals vroeger ook nog elke ochtend het ontbijt. En in samenspraak met de groep serveren wij ook 1, 2 of 3x ’s avonds diner voor hen. Onze maximale bezetting zijn groepen tot 14 personen (max 10 volwassenen en 4 kinderen tot 12j).

Boek uw verblijf en logeer in B&B Casa el Algarrobo

Ontdek andere B&B’s in de streek

Ligging Casa el Algarrobo

Boek uw verblijf en logeer in B&B Casa el Algarrobo

Extra fotos                

Boek uw verblijf en logeer in B&B Casa el Algarrobo

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid