B&B Casa Arts

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Na heel wat online contact kunnen we eindelijk naar de familie Arts bij Casa Arts, net boven het hooggelegen dorp Alcaucin tegenaan het schitterende natuurpark. 

Alcaucin

We stoppen nog even in het dorpje Alcaucin op een iets meer dan 600 meter hoogte. De auto parkeren we net voor we het dorp binnenrijden want het is er zoals in vele pueblos blancos erg smal. Leuke bars en gezellige pleintjes maken het dorp de moeite om eens te bezoeken als je toch moet passeren.

Casa Arts

Een 5-tal minuten verder omhoog met de auto richting natuurpark van de Sierra de Tejada komen we aan bij Casa Arts. De laatste afslag kan je niet missen want er staan bordjes met een pijl. Heel gemakkelijk te vinden dus. 

Pascale, Kris & Evelien

We worden heel vriendelijk ontvangen door de warme familie Pascale & Kris en dochter Evelien.  

Een aperitiefje wordt aangeboden in het restaurant gedeelte waar we zicht hebben op de vallei en de ondergaande zon. Dat wordt alweer volop genieten ! 

We geraken direct aan de babbel en vertellen elkaar wat we zo schitterend vinden aan de hele Axarquia streek waar we ons bevinden. 

Restaurant Arts

Zo krijgen we ook te horen dat de familie Arts hier ook bekend is voor zijn restaurant en de brunches op zondag. Mensen uit de streek komen vaak hier langs om te komen eten ‘s avonds of om op zondag lang te genieten in het zonnetje van de brunch. Er wordt gewerkt met zeer veel lokale producten.

Familie Arts houdt ook veel rekening met allerhande voedingsallergiën zoals lactose, gluten, vegan, … alles op maat dus. Dat alles wordt heel erg geapprecieerd. 

De familie Arts vertelde me dat ze al paar keer zijn verhuisd binnen Europa. Kris werkte internationaal voor KBC. Op die manier verhuisden ze met het gehele gezin naar Hongarije en Slowakije voor een geruime tijd. Daarvoor hadden ze ook al 7 jaar vlakbij Rotterdam gewoond.

Na een lange loopbaan van Kris met heel veel werkuren was voor Kris een moment gekomen om een andere wending te geven aan zijn leven en zijn gezin. Vandaar het idee om een B&B en restaurant te starten opnieuw in het buitenland. In België wonen en werken was geen optie meer. 

Kris is nogal gevoelig voor een zonnig klimaat en daarvoor is de Costa del Sol met 320 dagen zon heel geschikt voor. 

Sportief

De familie is ook zeer sportief. Kris deed altijd mee met triatlons. Nu in de streek gaan ze ook heel veel fietsen. De dochter Evelien heeft zelfs een wandel- en activiteitengroep Active Alcaucin opgericht. En ze gaat ook heel veel zwemmen. Sportievelingen komen dus hier goed aan hun trekken. En meestal onder een strakblauwe hemel is dat nog iets aangenamer. 

Diner

Intussen worden we uitgenodigd om samen te dineren met de familie. We voelen ons hier al helemaal thuis. Het 3-gangen-diner is heel lekker. Vooral het dessert onthouden we. Die zelfgemaakte worteltaart is heerlijk. Een toppertje. We worden alweer culinair verwend hier. 

We hebben vanavond ongelooflijk genoten van de verhalen van de familie Arts, de huiselijke gezelligheid en het lekker eten. We blijven nog even napraten na het eten en dan is het tijd om de kamer op te zoeken. 

Gastenverblijf

Pascale loopt mee naar het afzonderlijk gastenverblijf. Op het eerste verdiep krijgen we kamer nummer 6 om te overnachten. De kamer is heel ruim met een groot terras en een vernieuwde moderne badkamer. We nemen nog een warme douche om dan lekker in een zacht bedje te gaan slapen. 

Na een zaaaaalige nacht ontwaken we en zijn benieuwd naar ons uitzicht. WoW, wat een super verzicht vanuit ons bed. Wakker worden op die manier is toch ongelooflijk zalig en geeft ons instant een happy feeling. De zon komt stilletjes op en schijnt langzaam op de toppen van de bergen aan de overkant. Het is nog even wachten vooraleer de zon boven de Maroma berg van 2.069 meter komt op het domein van Casa Arts. 

Ontbijt

Een frisse neus ophalen buiten en we zijn klaar voor het ontbijt. Pascale is al helemaal fris en monter om ons goedlachs goedemorgen te wensen met een lekker ontbijt. Ze had de avond ervoor al onze wensen gevraagd voor ons ontbijt.

De thee en lactosevrije lokale producten stonden al klaar. Super service.  Aan tafel genieten we verder van het unieke uitzicht en de zon die verder schijnt op de bergen. De dag is alleszins alweer goed gestart. 

Wandeling Ruta Botánica

We gaan de dag nog eens actief inzetten. Een echte aanrader is de wandeling Ruta Botanica in het natuurpark op een boogscheut van Casa Arts. We wandelen tot 1.000 meter hoogte en genieten van verschillende fauna en flora. Intussen ontdekken we ook vele fantastische uitzichten. De circulaire wandeling is van gemiddeld niveau en is ongeveer 8km lang.

Domein Casa Arts met zwembad

Na de wandeling lopen we nog even rond op het grote domein van Casa Arts. Er is heel veel ruimte voor ontspanning en voldoende leuke plaatsjes om te relaxen met super mooie uitzichten.

We blijven nog even relaxen aan het zwembad in het zonnetje want het is hier heerlijk vertoeven.

Fitness en poolbiljart

Er is tevens een speciale zaal met fitness toestellen en een pool biljart. Ontspanning voor jong en oud. En de conditie op peil houden in de fitness voor de sportievelingen. Dat is zeker een leuke extra.

Tegen de middag doen we de checkout. Kris zit buiten aan tafel in het zonnetje aan het werk op de computer. Een combinatie van werken en toch genieten van de buitenlucht, dat is ideaal, zeker voor half november. 

Familie Arts

De familie Arts doet dat zeer goed samen in Casa Arts. En dat stralen ze ook uit naar de gasten die zich hier helemaal op hun gemak voelen. Ook hier is het afscheid wat moeilijk na een super beleving in Casa Arts. 
We spreken nog eens af voor een natuurwandeling of fietstocht !

Muchas gracias Pascale, Kris en Evelien. Hasta luego !  

Boek uw verblijf bij Casa Arts

https://casa-arts.wixsite.com/casa-arts


Ligging Casa Arts

Extra foto’s Casa Arts

Boek uw verblijf bij Casa Arts

https://casa-arts.wixsite.com/casa-arts

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid