B&B Casa Alegría Andaluza

Gepubliceerd door Steven Loquet op

We rijden vanuit Torre del Mar een kleine 20 minuutjes het binnenland in tot aan het smaragdgroene meer van Viñuela. Onze eindbestemming B&B Casa Alegria Andaluza ligt vlakbij het meer en heeft een uniek zicht op het meer en ook de berg La Maroma van 2069 meter.

Een super locatie en vooral ook zeer goed bereikbaar. We kunnen onze auto parkeren op een afgesloten privé parking naast de B&B.

B&B Casa Alegria Andaluza is centraal gelegen in de Axarquia streek en op een steenworp van talloze authentieke Spaanse witte dorpjes.

Het strand van Torre del Mar is slechts een kleine 20 minuten rijden en daar kan je je auto kwijt op een megaparking vlakbij het strand.

Fien & Andy

We worden heel enthousiast ontvangen door de gastvrouw Fien en krijgen onmiddellijk een aangename rondleiding. Helemaal onder de indruk zijn we. Alles is heel mooi ingericht.

Buiten is er een super groot zwembad met een leuk extraatje dat het zwembad verwarmd is met een constante temperatuur van 27 graden. Dat wordt dus net voor het ontbijt een zwemmetje in de ochtend, heerlijk!

Ontvangst

We maken ook kennis met Andy die verder de rondleiding doet.

Het domein is mooi onderhouden en heeft heel veel exotische planten. Prachtige yuccas en grote palmbomen zorgen ervoor dat je in een tropische tuin bent terecht gekomen. Onlangs werden er ook een 30-tal tropische fruitbomen geplant om aan de gasten het beste en het meest verse fruit te kunnen serveren!

Er zijn verschillende plekjes om tot rust te komen op het grote domein. Het is ook super gezellig vertoeven in de patio met een honesty bar. De hond Feliz heeft het hier ook erg naar zijn zin.

Kamers

Fien toont de kamer Lago waar we gaan overnachten. We merken direct op dat elk van de 3 kamers een eigen privé terrasje heeft met zeteltjes om te relaxen in het zonnetje.

We zijn terug onder de indruk van de mooie decoratie. Echt wel een heel gezellige kamer met heel veel oog voor detail. Er ligt tevens ook een papiertje opgerold met een blinkend lintje errond. We zijn uiteraard nieuwsgierig en doen het direct open. Er staat een mooie gepersonaliseerde tekst op. Dat is een leuke verrassing. Top gedaan !

Je voelt je hier helemaal welkom.

Diner

We worden uitgenodigd voor een welkomstdrink. Een lekkere sangria van het huis, dat zal smaken.

Tijdens de apero vertelt Fien dat ze nog kokkin geweest is. Vanavond eten we een huisgemaakte tajine. Echt super lekker klaargemaakt door Fien. Vroeger had ze ook nog een winkel in Lede genaamd Todo Andalucia. Een aanbod van heel veel leuke dingetjes uit Andalucia en typisch Spaans eten.

We komen ook te weten dat Andy een carrière had in het toerisme als zelfstandig reisagent. Hij is dus de ideale man die de uitstapjes kan regelen voor de gasten.

De Covid pandemie heeft hun droom om te verhuizen naar Andalucia vervroegd, waar ze op dit moment geen seconde spijt van hebben.

Uitstapjes

Andy met zijn ervaring als reisagent vertelt mooie verhalen over al zijn reizen en kan hij als geen ander de gasten begeleiden met de vele activiteiten die in de regio mogelijk zijn.

Je kan prachtige wandelingen maken vanuit de B&B rond het meer van Viñuela of eventueel meer uitdagend de wandelroute naar de top van de Maroma berg. Een waar wandelparadijs is het hier.

Ook om te gaan fietsen in de bergen of langs de zee is het hier ideaal.

Ontbijt

Na een super gezellige avond met lekker eten en leuke babbels, gaan we naar onze kamer om in een comfortabel bed van een zalig nachtrust te genieten.

In de ochtend komen we wakker en bij het optrekken van de rolluiken komen de eerste zonnestraaltjes binnen piepen.

De blauwe lucht en het zonnetje geeft ons direct de nodige positieve energie en besluiten we om een 20-tal minuutjes te zwemmen in het verwarmd zwembad, heerlijk.

Het ontbijt buffet is heel uitgebreid. Aan alles is gedacht. Keuze uit heel veel soorten eigen gebakken brood, voldoende fruit, verschillende granen, zelf gemaakte confituren, ….
Onmogelijk dat je hier iets tekort komt. Een top ontbijt !

Super aangenaam verblijf bij Fien en Andy, hasta luego amigos !


Voel je vrij om thuis te zijn bij B&B Casa Alegría Andaluza


Boek uw verblijf bij B&B Casa Alegría Andaluza

https://casa-alegria-andaluza.com/

Ligging B&B Casa Alegría Andaluza

Extra foto’s B&B Casa Alegría Andaluza

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid