B&B Casa Agradable een oase van rust bij Arenas

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa Agradable

De omgeving rond Arenas is perfect om mat de koersfiets of E-bike te verkennen. Vandaag rijden we onze geliefde rit met machtig zicht op het Maroma gebergte en de streek rond onze bestemming voor deze avond B&B Casa Agradable.


Achter iedere bocht wacht ons weer een fantastisch uitzicht. De wind zorgt voor een verfrissende bries tijdens onze inspanning, want ondanks dat het november is zorgt de zon voor een heerlijke 20 graden. De staalblauwe hemel contrasteert perfect met de witte dorpen op onze rit.

Gastheer Hans en gastvrouw Anne-Loes

Hans, de gastheer van B&B Casa Agradable, heeft via een appje laten weten dat hij ons graag vanuit Arenas naar hun prachtige B&B begeleidt. Een service die ze graag aan hun gasten aanbieden. Wij eten eerst nog wat tapas in het plaatselijk restaurant van Arenas en gaan op eigen houtje op weg naar onze verblijfplaats voor vannacht. Het is intussen donker waardoor de weg naar B&B Casa Agradable nog ruiger lijkt dan ze is. Voor minder ervaren gasten is de service die Hans en Anne-Loes, onze joviale hosts, aanbieden zeker een pluspunt. Wij hebben echter al wat moeilijkere wegjes in de Axarquia doorkruist en stoppen vlot voor het hek dat de B&B afsluit. Nieuwsgierig bellen we aan en vol enthousiasme komen Hans en Anne-Loes ons met open armen verwelkomen. We merken al vlug dat onze gastheer Hans niet bang is om hier en daar een grapje te maken. Hierdoor voelen we ons heel snel thuis.

Kamers

Anne-Loes toont ons eerst onze kamer die bij een binnenpatio ligt.

Wij verblijven in kamer 2. B&B Casa Agradable telt 4 kamers in zachte kleuren en mooie kleurrijke details. Elke kamer heeft een tweepersoons boxspring en en-suite een badkamer. Er is airconditioning voor de warme nachten, maar deze zorgt ook voor verwarming tijdens de iets frissere nachten. Een ruime inbouwkast biedt plaats in overvloed voor de inhoud van onze trolley. Aan alle comfort werd er gedacht! De gasten komen hier zeker niets tekort.

 

Welkomstdrankje

Na wat opfrissen nodigt Anne-Loes ons warm uit om plaats te nemen in de gemeenschappelijke woonkamer waar nog een koppel gasten aangenaam zitten te keuvelen. Wat is het hier gezellig!. De vlammen van een kachel in de hoek zorgen voor een uitermate warme sfeer. Bij een welkomstdrankje vergezeld van heerlijke hapjes komen we meer te weten over onze lieve gastvrouw en –heer uit Boxtel. Met hier en daar een kwinkslag in hun verhaal horen we over hun zoektocht naar dé geschikte plaats in Axarquia, de verbouwingen die gedaan werden en de prachtige wandelingen die Hans in de streek organiseert.Samen met andere gasten lachen en praten we nog tot de late uurtjes.

Ons bedje lonkt echter uitnodigend. Na de fikse rit en de vele mooie indrukken van deze dag zullen de frisse lakens en heerlijk boxspring bedden meer dan deugd doen.

Uitzicht

In de verte horen we een haan kraaien. Zachtjes priemt het zonlicht tussen de luiken van onze kamer naar binnen. Wat zijn we nieuwsgierig naar het uitzicht van B&B Casa Agradable. Als ik het luikje open krijg ik een machtig zicht op het Maroma gebergte en de omgeving. Wat zal het uitzicht vanop het terras dan niet zijn? Na een heerlijk verkwikkende douche zijn we klaar om het onwaarschijnlijk lekker ontbijt van Anne-Loes en Hans te ontdekken en onze nieuwsgierigheid te stillen.

Wauw-effect

Via de binnenpatio komen we in de gemeenschappelijk woonkamer terecht. Als we de deur openen overvalt een gouden zonnegloed ons. Het Wauw-efect is compleet. Gisteren waren we in dezelfde ruimte, maar werd deze met een luifel afgesloten. Nu staat de ruimte open en heeft de zon vrij spel. Het zicht van hieruit is adembenemend.

Terras

De bergen flankeren het mooie terras met gedekte tafel en de zon zorgt voor een warme sfeer in de woonkamer. Hier word je toch even stil van. Van op het terras heb je zicht op het witte dorp Sayalonga. De mango plantages strekken zich links en rechts uit over de vallei. Alleen al met dergelijk uitzicht kunnen ontbijten is onvergetelijk.

Ontbijt

Intussen hebben Anne-Loes en Hans een kleurrijk en gevarieerd ontbijt klaargezet: verschillende soorten versgebakken brood, pistolets en cakejes, allerlei soorten kaas en charcuterie, vers fruit, yoghurts, muesli, vers geperst fruitsap, thee en koffie. Wat worden we hier verwend.

Het flesje bubbels dat op onze kamer stond drinken we maar al te graag op bij dit koninklijk ontbijt. Als kers op de taart brengt Anne-Loes ons nog een eitje naar wens klaargemaakt.

We genieten volop van de zon die ons gezicht streelt en krijgen intussen allerlei tips van Hans om straks nog een leuke wandeling te maken in de omgeving van B&B Casa Agradable.

Niet alleen liefhebbers van zon, zee en strand zitten in een oogwenk aan de oostelijke stranden van de Costa del Sol, Ook actieve vakantiegangers kunnen hier hun hart bovenhalen. Vanuit de B&B zijn er prachtige wandel- en fietsmogelijkheden in diverse natuurparken. Hans geeft, als fervent wandelaar, heel graag tips mee en wie dit wenst kan een begeleide wandeling met hem maken naar het Maroma gebergte of El Lucero.

Wandelroute

Omdat we gisteren al een fikse fietsrit in de buurt maakten, besluiten we een kleinere wandeling vanuit B&B Casa Agradable te maken. Hans geeft ons een tot in de punten uitgestippelde trip mee. Wat een topservice!

 

Aperitiefje

Na een leuke ontspannende trip langs de mangovelden, wachten Hans en Anne-Loes ons op met een glaasje fris. We keuvelen nog lekker over hun B&B, de buren, hun ervaringen. Voor ons is duidelijk dat Hans en Anne-Loes in deze oase van rust hun thuis vonden. Hun hart hebben ze in B&B Casa Agradable verloren!

Afscheid

Jammer genoeg breekt het uur om afscheid te nemen aan. Een laatste grap en omhelzing. De gesprekken nog even rekken. De trolley wordt schoorvoetend in de wagen gestopt.

Hans en Anne-Loes, jullie stralen zo veel rust en genegenheid uit. Verblijven bij jullie betekent vakantie op alle vlakken. Bedankt dat we even van jullie thuis mochten proeven.

Heel graag tot snel!

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa Agradable

 

Ligging B&B Casa Agradable

Extra foto’s

     

        

 

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa Agradable

 

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid