Luxe appartement Casa-D een zee van rust dichtbij Mijas

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Casa-D appartement aan La Cala Golf Mijas

Het avondrood kleurt de bergen als we van Málaga richting Cala de Mijas rijden. Als we de autosnelweg verlaten en het kleine baantje oprijden naar Horizon Golf -La Cala Golf Resort, heeft de duisternis het waarschijnlijk wel mooie landschap al volledig opgeslokt.

Het adres van onze eindbestemming Casa–D leek ons wat vaag, zoals je wel meer met Resorts hebt, maar we hebben al moeilijkere adressen bezocht! Nog even kronkelend door het donker cruisen en we komen er wel. Na een 20-tal minuten begint het ons wat verdacht lang te duren…hebben we wat gemist? Oh jee we komen gewoon Ooo zo rijkelijk te laat! Bellen naar onze gastvrouw dan maar. “Wat? Oh ja? Zijn we al te ver?OK komen we op onze tellen terug!”

We zien een verlichte rots met daarop “Horizon Golf -La Cala Golf” en rijden opgelucht het hekken binnen. Een poort sluit zich automatisch achter ons. Laten we even de eigenaars van het appartement verwittigen dat we er zijn! “Hoe zegt u?” “ Niet correct?” “twee complexen met deze naam?” Oh nee is dit even in de grond zinken van schaamte! Krijgen we die poort voor geen haarbreedte open. Gelukkig komt onze joviale gastvrouw Maidy Decoene ons uit de nood helpen en kan ons heerlijk verblijf in hun luxe appartement Casa-D starten.

Achteraf gezien kunnen we wel lachen om ons stuntelig geklungel, maar op dat moment konden we in een “hole” kruipen van schaamte. Enfin een verwittigd man en vrouw… je weet wel. Het is het eerste complex dat je tegenkomt komend van de autosnelweg!
Ondanks het intussen toch wel late uur begeleid Maidy ons vol enthousiasme naar hun privégarage. Een lift brengt ons naar het luxe appartement  Casa-D van Maidy Decoene en haar man Bart Delaere.

Gastvrijheid

Als de deur openzwaait komt een zee van luxe ons tegemoet. Een moderne woonkamer smaakvol ingericht met fijne accenten ademt gezelligheid uit. Het glinsterende licht van theelichtjes verwelkomt ons met een warme gloed terwijl onze gastheer zich voorstelt op het groot zonneterras.
Na een korte rondleiding in Casa-D en de nodige uitleg overhandigt Maidy ons de sleutel van hun paradijsje Casa-D. Er staan ons ongetwijfeld twee heerlijke dagen te wachten in deze zee van luxe en rust!

 

Luxe inrichting appartement

Als het hippe koppel de deur achter zich dichttrekt, moeten we toch even bekomen. Wauw wat is dit knap zeg! Er is een ruime moderne woonkamer met internet en gratis wifi, een prachtige keuken met alle mogelijke snufjes en een bergruimte voor was en plas en strijkplank. Echt alles is hier aanwezig. Nieuwsgierig verkennen we de twee slaapkamers. Die zijn echt heel ruim en wat een machtig ingebouwde kast! Hier zal de inhoud van mijn trolley in het niets verdwijnen! De aansluitende badkamers met inloopdouche nodigen uit om het stof van die dag af te spoelen. Al deze prachtige indrukken moeten we toch eerst even verwerken!

Zonneterras

Het groot zonneterras met eettafel en loungeset zijn de ideale plaats hiervoor. We zijn toch wel wat benieuwd naar het zicht vanop deze prachtige plaats. In het donker is alles zo anders. We kunnen bijna niet wachten tot de zon wakker wordt boven de bergen!


Een fijn straaltje licht vanuit de gang kondigt de nieuwe dag aan. Met een druk op de knop gaan de automatische rolluiken omhoog en geven ruimte aan de zonnestralen die de kamer in een zee van licht laten baden. Zalig, ik kan me nog even rustig uitrekken, zachtjes wakker worden terwijl Steven gaat lopen in het golfresort. Wat heerlijk die regendouche, hier wordt een mens echt vrolijk van.

Ontbijt met zicht op La Cala Golf

Gisteren hebben we in de lokale supermarkt vers fruit gekocht, zumo, yoghurt, en muesli met noten voor een gezond energierijk ontbijt. Een glaasje cava als kers op de taart mag hier echt niet ontbreken! Wie zich liever met een ontbijt laat verwennen kan dit in het nabijgelegen La Cala hotel. Wij verkiezen echter volop te genieten van het machtig zonneterras met comfortabele loungeset en de luxe die de keuken biedt. Hier wordt je echt stil van! De groene greens golven zacht tot aan de horizon. Hier en daar zie je al golfers rustig een balletje slaan en golfkarretjes lustig rondtoeren.

Pueblo Mijas en Cala de Mijas

In de verte zie je de witte huisjes van Mijas pueblo glinsteren op de flanken van de bergen. Morgen gaan we zeker dit authentieke dorp verkennen. Vandaag staat echter een wandeling van een 12-tal km langs de kust op het programma van Cala de Mijas tot Calahonda. Het is slecht een 15-tal minuten rijden van Casa-D naar Cala de Mijas. Dankzij de grote parking bij het dorp is er geen stress-zoektocht naar parkeerplaats.
Wat kan het leven toch zalig zijn! Relaxed wandelen op een mooi aangelegd pad langs de zacht ruisende golven, hier en daar een stopje doen in een chirinquito en genieten van een glaasje fris! Hier kan een mens toch 100 jaar worden?

Na weer een hemelse dag keren we naar het prachtig appartement Casa-D terug. Eerlijk, bij daglicht kan zelfs een blinde de ingang vinden!

Het contrast van het witte appartementencomplex tegenover de groene golfterreinen is machtig! Vanop het groot zonneterras genieten we van een tapaatje bij de rosé wijn die we van onze gastvrouw en –heer als verwelkoming kregen.

De kaarsjes en het zicht op de ondergaande zon maken het romantisch effect compleet. De lichtjes van het gemeenschappelijk zwembad verspreiden een zacht blauwe kleur terwijl de sterren aan de heldere hemel ons goede avond wensen.

Het was een onvergetelijk verblijf in Casa-D !
Een echte aanrader om volledig tot rust te komen in een prachtige streek, maar ook sportieve mensen komen hier aan hun trekken.
Hier komen we heel graag terug!
Hasta Luego.

Boek uw verblijf in Casa-D 

                 

Categorieën: appartement

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid