Vliegen naar Malaga – Informatie, Vliegtijden & Tips

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Vliegen naar Malaga

Is een reis naar Malaga inmiddels vaste prik voor jou omdat je het zo’n geweldige bestemming vindt of ga je voor de eerste keer naar Malaga toe? Het maakt niet uit, want je kunt op deze website meer lezen en nieuwe dinge ontdekken over Malaga voor zowel ervaren als onervaren Malaga reizigers. In dit artikel gaan we je meer vertellen over het reizen naar Málaga per vliegtuig.

Vliegtuig versus auto

Zoals je waarschijnlijk weet ligt Malaga in het zuiden van Spanje. De snelste manier om daar te komen is met het vliegtuig, hoewel er ook veel mensen in de zomerperiode met de auto naar het zuiden van Spanje trekken. Met de auto ben je ongeveer 25 uur onderweg, terwijl je met het vliegtuig minder dan 3 uur onderweg bent. Dat scheelt dus nogal wat tijd die je veel beter aan het zwembad of aan het strand kunt doorbrengen natuurlijk. Daarnaast vallen de kosten voor vliegtickets enorm mee, als je een beetje slim boekt. Bekijk de prijzen per maand en kies de goedkoopste data uit om voordelige vliegtickets te bemachtigen naar Málaga Airport.

Luchthaven van vertrek

Malaga is goed bereikbaar met het vliegtuig vanaf verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Hoewel het ook mogelijk is om met één of zelfs twee tussenstops te reizen is het veel fijner en tijdtechnisch beter om een directe vlucht te nemen. In België kun je vanaf Brussels South Charleroi Airport of Brussels Zaventem Airport vliegen naar Málaga en dat dus binnen 3 uur. De goedkoopste vluchten zijn met Ryanair, waardoor je al vanaf een paar tientjes een enkele vlucht naar Málaga kunt boeken. Goedkoop vliegen kan ook vanaf Eindhoven Airport met Ryanair of Transavia en vanaf Rotterdam Airport of Schiphol met Transavia. Vliegen vanaf Düsseldorf Airport kan ook, maar daar ligt de prijs gemiddeld wat hoger dan bij de andere luchthavens. Vanaf daar vlieg je met het Duitse Eurowings.

Parkeren op de luchthaven

Standaard reizen de meeste mensen met de auto naar de luchthaven toe. Dit is het handigst wat betreft het meenemen van bagage maar ook dat je niet afhankelijk bent van anderen om op tijd te komen. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan ’s nachts, terwijl je wel in de nacht op de luchthaven moet zijn om je vlucht te halen. Als je met de auto naar de luchthaven rijdt, wil je wel dat deze op een veilige plaats kan staan terwijl je op reis bent. Vergelijk en reserveer een parking luchthaven Charleroi of parking bij een andere luchthaven, om zeker te zijn van een plaats voor een goede prijs. Reserveer op tijd om te voorkomen dat alle goedkope opties al volgeboekt zijn.

Aankomst in Malaga

Na de vlucht van maximaal 3 uur kom je aan op Malaga Airport, officieel ook wel Malaga-Costa del Sol Airport genoemd. De luchthaven ligt in het zuiden van Málaga en niet ver van de bekende vakantiebestemming Torremolinos. Vanaf de luchthaven kun je met een taxi, huurauto of openbaar vervoer naar het centrum reizen. Er gaat een trein vanaf de airport, trein C1, waarmee je in slechts 12 minuten naar het centrum reist. Met de bus duurt het ongeveer 25 minuten en met een taxi, huurauto of transferbus is het ongeveer 20 minuten. Bekijk voordat je vertrekt naar Málaga op welke manier je wilt gaan reizen op vakantie. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je optimaal gebruik maken van je vakantie in Málaga!

Categorieën: Praktisch

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid