Litoraal Plan van Málaga

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Litoraal Plan van Málaga

Het litoraal plan van Malaga voorgesteld door het gemeentebestuur van Malaga blijft zich inspannen om de kust as en het stadscentrum te transformeren. Francisco de la Torre, burgemeester van de stad, presenteerde het Litoraal Plan van Málaga. Het omvat een reeks acties waarmee 65.000 vierkante meter voetgangersgebied en groenvoorzieningen aan de stad zullen worden toegevoegd. De gemeente is ook voornemens twee knooppunten te bouwen in María Zambrano en La Marina. Tevens ook nieuwe parkeerterreinen aanleggen in de haven en in Ciudad de Melilla.

Dit grote litoraal project dat alle mobiliteit in het centrum van de stad Málaga zal veranderen heeft een budget dat door het stadsbestuur wordt geraamd op 442 miljoen euro (inclusief btw). Budget is gebaseerd op de rapporten die in 2018 zijn opgedragen aan de architect Salvador Moreno Peralta en de ingenieur José Alba.

Ondergrondse as

De belangrijkste actie van het litoraal plan van Malaga is het ondergronds brengen van de 2,3 kilometer lange verkeersweg die de Muelle Heredia scheidt van het Gran Hotel Miramar voor de kustlijn van Malaga. Het is optimistisch dat de werkzaamheden in 2024 kunnen beginnen en dat het vier of vijf jaar zal duren als alles volgens plan verloopt.

litoraal plan malaga ondergrondse as

 

Nieuwe openbare ruimten en groene zones.

Bijna 40 miljoen euro (inclusief BTW) zal worden besteed aan de ontwikkeling van nieuwe openbare ruimten en groene zones. Meer dan 200 bomen zullen worden herplant en mogelijk aangetaste bomen zullen worden verplant. Voor het havengebied zijn roterende parkings voor de bewoners en een hoger tarief voor bezoekers gepland, voor een bedrag van ongeveer 27 miljoen euro (inclusief BTW). Bovendien is er nog een parkeergarage gepland in Ciudad de Melilla voor een bedrag van 24 miljoen euro. Parkings zijn bestemd voor de bewoners en om het verkeer op te vangen.

litoraal plan malaga el palmeral de las sorpresas y parque malaga

litoraal plan malaga nieuwe groene zones

Decompressie historisch centrum

Het litoraal plan van Malaga heeft als doel om het historische centrum te decompresseren. Nog meer ruimte voor voetgangers winnen. Het centrum een grotere stedelijke kwaliteit geven. En de integratie met de boulevard verbeteren. Werkzaamheden aan de dokken 1 en 2 en aan de Alameda Principal worden voortgezet. De stedelijke busdienst wordt ook verbeterd. En de invloed van het oost-west-wegverkeer op het centrum moet verminderen. Daardoor worden zowel de luchtvervuiling als de geluidshinder verminderd.

litoraal plan malaga paseo maritimo

Voor de uitwerking van dit litoraal plan van Malaga heeft het Consistorie andere kust assen als referentie genomen die op bevredigende wijze zijn ontwikkeld. De steden waar ze zich afspeelden zijn: Santa Cruz de Tenerife, Santander, Vigo en La Coruña.

Bron: https://www.malagahoy.es/malaga/plan-transformara-movilidad-eje-litoral-Malaga_0_1591642704.html

 

Waarschijnlijk ook interessant voor jou?

Hotels

TOP 10 Beste hotels in centrum Málaga

Goedkope hotels van Malaga

Hotels met een zwembad in Málaga

Romantisch overnachten in bruisend Málaga

Hotels aan het prachtige strand van Málaga

Beste Boutique hotels in hartje Málaga

Appartementen

TOP 10 Beste appartementen in Málaga 

Hostels

Goedkope hostels in Málaga

B&B’s

20x Bed&Breakfast in de omgeving van Málaga 

Vakantievilla 

De Malaga4you Vakantievilla met privézwembad ten oosten van Málaga 

Categorieën: Praktisch

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid