B&B Casa el Corasueño een droom nabij het witte dorp Almogía

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa el Corasueño

We rijden vlot van de stad Málaga richting Almogía. Kleine schapenwolkjes prijken aan de azuur blauwe hemel en wijzen ons de weg naar B&B Casa el Corasueño in de Guadalorce vallei. Ondanks dat het reeds november is, laat de zon zich ook hier nog van haar warmste kant zien. Wat is het zalig te cruisen door dit prachtige landschap. Via het open dak van onze kleine Fiat streelt een zuchtje wind onze huid. Links en rechts wordt het uitzicht bepaald door vele olijf-en amandelbomen die de omliggende heuvels sieren.

Pieter en Veerle

Van Pieter en Veerle, de gastheer en -vrouw van B&B Casa el Corasueño, kregen we een duidelijke beschrijving van de ligging. Zonder strubbelingen rijden we dan ook richting onze slaapplaats voor vannacht.

Ontvangst

Een mooi gebouw doemt voor ons op en als we uitstappen krijgen we een machtig mooi zwembad te zien die uitnodigend wenkt om in te plonzen. Onze gastvrouw Veerle heeft ons ongetwijfeld horen oprijden en we zien haar ons enthousiast wuivend tegemoetkomen. Wat een verwelkoming! Alsof ze ons al jaren kent begroet ze ons. Ook Pieter is intussen ten tonele verschenen en begroet ons met evenveel overgave en levenslust als zijn galante dame. Ja dit voelt onmiddellijk WAUW aan! Hier zijn we O zo welkom!

Welkomstdrink

Bij een heerlijk frisse Tinto de Verano en lekkere amuses krijgen we uitgebreid uitleg over het reilen en zeilen van de droomplek van Pieter en Veerle. De super leuk overdekte tafel bij het zwembad leent zich hier perfect voor.

Zo’n twee jaar geleden werden onze gastvrouw-en heer verliefd op deze plaats die blijkbaar geen B&B was. Vol geur en kleur komen we de geschiedenis van deze prachtige plek te weten. Vroeger woonde hier een gitaarbouwer. B&B Casa el Corasueño telt 4 volledig vernieuwde gastenkamers met elk een specifiek Spaans thema. Allen zijn opgewaardeerd met een leuk balkonnetje waarop je heerlijk van de eerste zonnestralen kan genieten nippend aan een koffietje. Of waar je gezellig een boek kan lezen bij de rood kleurend ondergaande zon.

Kamer

Wij verblijven in de gastenkamer  “Mariposa”, de vlinderkamer. De kleine details van vlinders bevestigen de naam van onze fleurige kamer: een leuk vlindertje aan de kast, een toffe veelkleurige sleutelhanger in de vorm van een vlinder, mooie felgekleurde vlinders aan de muur…

Zwembad

De zomerse temperaturen en het glinsterende zwembad doen ons al snel wat waterbestendige en sun proof kledij aan doen. We vleien ons zalig neer op de comfortabele ligzetels aan het hoofd van het zwembad. Achter ons staat een machtig mooi palmboompje die als een volwaardige ananas zijn kroon boven onze hoofden uitspreidt. We voelen ons hier dan ook de koning te rijk.

Diner

Na zalig genieten, verfrissen we ons onder de heerlijk nieuwe douches. Deze avond schuiven we lekker onze voetjes onder tafel bij Veerle en Pieter. Enkele avonden per week wordt er tegen democratische prijzen een lekkere maaltijd aangeboden. Er is ook een gemeenschappelijke keuken waar je je eigen potje kan koken. Natuurlijk zijn er restaurants in Almogía of een 20-tal minuutjes rijden van B&B Casa el Corasueño. Wij laten ons echter graag wat verder verwennen! De boeiende verhalen van het toffe koppel laten de uren voorbijvliegen en de klok verliezen we volledig uit het oog.

Ontbijt

De geur van versgebakken brood streelt mijn neus. Watertandend doen we voorzichtig de rolluiken van onze kamer omhoog. De vallei baadt al in de eerste voorzichtige zonnestralen. Een aantal wolken en een frisse wind doen ons toch nog naar een pull grijpen. Buiten eten gaan we!
Kleurig aangeklede tafeltjes en stoelen nodigen ons uit. Poesie, één van de twee katten, komt rond ons vleien. Wat is het een lieverdje! Een schattig klein ding dat al onmiddellijk ons hart stal. Maar nee, Poesie je mag niet naar binnen, ook al ruikt het daar zo lekker!

Een feestelijk ontbijt staat klaar: zelfgemaakt brood en cake, zelfgemaakte confituren, heerlijke koffie en thee, kazen en vlees uit de streek in een koelkast, yoghurt en een kom vers gesneden fruit in allerlei kleuren en als kers op de taart krijgen we een eitje geprepareerd naar keuze en vers fruitsap aan tafel geserveerd. Wat een festijn!

Wandelroute

Na dit compleet ontbijt besluiten we samen met Veerle en Pieter de streek te verkennen. Er lopen 4 bewegwijzerde wandelpaden in de omgeving waaronder de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella. Voor ons hebben onze gastheer- en vrouw de wandeling naar Almogía uitgekozen.

Almogia witte dorp

De prachtige vergezichten op de wandeling doen ons van de ene verbazing in de andere vallen. Het ruige landschap gaat plots over in een bijna groene weide met olijfbomen en zwammen. Zo verscheiden! We wandelen het mooie witte dorp Almogía binnen. Leuke smalle straatjes worden steiler dan steil. De prachtige kleurrijke bloemen bij de deuren accentueren de witte gevels. De klokken van het kerkje lokken de bewoners jong en oud voor het gebed. Bij het dorpsplein houden we halt om onze dorst te stillen. Wat is het hier netjes en fijn onderhouden! Een mooie okerkleurige boog met historische mozaïek op de muur zorgt voor een eye-cather en smeekt om samen met ons op de foto te gaan.

Na weer een gemoedelijke babbel zetten we de wandeling verder. De leuke tips en weetjes die Pieter en Veerle meegeven zorgen voor een ongelooflijke meerwaarde!

Onze wandeling was slechts 7 km, maar onze gastheer en -vrouw kunnen tal van wandelingen voorleggen. Natuur- en wandelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken en Pieter en Veerle helpen jullie bij het uitstippelen. Er is echt voor elk wat wils.

Heerlijke plek

Als we terug in B&B Casa el Corasueño zijn pakken we met pijn in het hart onze spullen samen. Het stof blijf ik iets langer uit mijn wandelschoenen kloppen. Poesie blijven we iets langer knuffelen.

Afscheid nemen is nooit leuk en zeker niet als de beleving zo goed voelt!
Bedankt Pieter en Veerle voor jullie warme ontvangst, dat we even deze heerlijke plek mochten met jullie delen. Jullie doen het fantastisch goed. Heel graag tot snel!

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa el Corasueño

 

Ontdek andere B&B’s in de streek

 

Ligging B&B Casa el Corasueño

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa el Corasueño

 

Extra fotos


 

          

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa el Corasueño

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid