B&B Casa Arigili – padelstages

Gepubliceerd door Steven Loquet op

B&B Casa Arigili (padelstages) is zeer goed en snel bereikbaar in Fuengirola, op een kwartier rijden van de luchthaven, ten westen van Málaga. We hebben direct veel mogelijkheden om te parkeren vlakbij. B&B Casa Arigili is gekend voor zijn unieke padelstages. Je leest er verder meer over.

Arianne & Bjorn

Als we aanbellen worden we vriendelijk verwelkomd door Bjorn. Samen met zijn vriendin Arianne ontvangen zij de gasten in hun grote villa in de wijk Los Pacos. Er zijn maar liefst 5 kamers om te logeren. 

Kamer

Wij krijgen de kamer El Azul toegewezen. Uiteraard is deze kamer blauw getint en is alle comfort aanwezig. We hebben ook een klein balkonnetje met zicht op het terras en het grote zwembad. 

Er is tevens ook een privé sauna voorzien en is tegen betaling te reserveren.


Padelstages

Deze B&B is vooral gekend voor zijn unieke padelstages in de omgeving van Malaga.

We zijn hier dan ook om zelf padel training te volgen. We hebben al even geproefd van de leuke sport padel en is het interessant om in de startfase al de goede technieken te volgen.
We kijken er enorm naar uit naar deze padelstage. 


Padelclub

We kleden ons snel om in sportkledij en nemen onze rugzak met de padel racket. We zijn er helemaal klaar voor. Samen met Bjorn en andere gasten vertrekken we te voet naar de padel club. Na kleine 5 minuutjes wandelen zijn we bij de Fuengirola Padelclub by Wekap. Er zijn 8 terreinen en gezellig druk. Om 11h is ons eerste uurtje padel training gepland van onze padelstage. Spannend.


Padel training

Een Spanjaard die goed Engels spreekt begint met onze padel training door ons eerst 5 minuten te laten spelen naar hem toe om het niveau in te schatten. De training is telkens met 2 spelers en 1 trainer. Ideaal geregeld door Bjorn.

Na 1 uur training van de padelstage leren we super veel bij. De techniek is net iets anders dan tennis of squash en het is heel interessant om direct in het begin ook de juiste techniek aan te leren. Het is veel in 1 keer om toe te passen. Maar uiteraard moeten we daarop nog veel trainen.


Padel lunch

We eten een lekkere toast met zalm in onze pauze op het leuke terras in het zonnetje. Het is iets meer dan 20 graden en wat wind, mooi weer dus om wat te relaxen en te chillen.


Padel wedstrijd

Na wat vitaminas te hebben opgedaan start onze wedstrijd sessie van de padelstage. We proberen zoveel mogelijk onze aangeleerde technieken toe te passen. Soms lukt het niet maar meestal voelen we wel dat we progressie maken in ons spel. Na anderhalf uur wedstrijd is het voor deze eerste dag afgelopen.

Padel after drink

Moe maar voldaan drinken we nog iets in de padel club en praten we na over de wedstrijden. Intussen kijken we ook even op de hoofdpiste hoe die Spaanse topspelers bezig zijn. Heel interessant om te zien.

Na de geleverde inspanningen in de padel club doen we een plons in het zwembad van de B&B en zwemmen onze spieren wat los.


Activiteiten

B&B Casa Arigili stelt ook heel wat andere leuke activiteiten voor in de regio.
Zo kan je een Buggy tour maken in de bergen of een scooter tour maken naar onder andere Mijas pueblo en stad Malaga.

Of eventueel de bekende en uitdagende wandeltocht van Caminito del Rey.
Alles wordt voor jou tot in de puntjes geregeld.

Wil je nog meer avontuur, dan kan je het unieke landschap van El Torcal ontdekken tijdens een leuke wandeltocht. Diezelfde dag bezoek je ook de stad Antequera en de bodega Malaga Virgen.

Je kan zelfs jouw verblijf combineren met onder andere een paar dagen skiën of snowboarden in de Sierra Nevada op slechts 2 uren rijden van de B&B.


Buggy tour

Vanmiddag gaan we nog eens op avontuur en doen de buggy tour mee in de bergen vlakbij Fuengirola. Je kan met 2 in een buggy en 1 iemand kan rijden. Uiteraard kan je wisselen tijdens de tour, want er wordt 3x gestopt onderweg.

We krijgen een skibril om aan te doen want het is erg droog en dus heel stoffig. Onze ogen worden op die manier goed beschermd. Extra bandana ook om onze mond te bedekken als we offroad gaan rijden, of we eten letterlijk stof. Best om niet al te mooie kleding aan te doen want die worden alleen maar heel erg vuil van het stof.

We starten met de buggy en het is relatief eenvoudig rijden ermee. Enkel de rechtervoet gebruiken om gas te geven of om te remmen, zo simpel is het. De eerste stop is aan een schitterende mirador en hebben we een fantastisch zicht op de kuststrook. Spectaculair zicht, wow !

We rijden verder op asfalt en ook soms offroad. Na 1 uur rijden stoppen we even in een authentieke Spaanse bar met open terras. Tijd om de dorst te lessen. Geen alcohol, want we moeten nog verder rijden met de buggy.

Je ziet heel wat leuke plaatsen in het hinterland die de moeite zijn, even weg van de zee en de drukte. Een kwartier voor het einde rijden we ook door een riviertje en zijn de meesten in de buggy dan ook beetje nat, maar is leuk in deze warme temperaturen. Aanrader om te doen.

Binnen 10 minuutjes staan we alweer in B&B Casa Arigili en kunnen we ons verfrissen onder de douche. Doet even deugd na een stoffig avontuur.

Paella

Helemaal fris en monter en vooral helemaal voldaan van ons dagje in de padel club wacht ons een huisgemaakte paella van Arianne. Volgens de dochter van Arianne is dit de lekkerste paella van Fuengirola. En we mogen dit echt wel bevestigen nu, het was echt super lekker.


Vakantiehuis in juli en augustus

Na het eten praten we nog wat bij met een frisse San Miguel. Arianne en Bjorn vertelden dat de B&B in juli en augustus in zijn geheel wordt verhuurd als vakantiehuis voor maximum 12 personen. Heel interessant dus.

Openbaar vervoer

Je hoeft ook niet verplicht een auto te huren als je naar B&B Casa Arigili komt. Je kan perfect met de metrotrein vanuit de luchthaven naar Fuengirola reizen en afstappen aan de halte Los Boliches. Dan is het slechts 10 minuten wandelen naar de B&B. Diezelfde metrotrein kan je ook nemen om stad Malaga te bezoeken. Om de 20 minuten is er een metrotrein. Heel handig.

Fuengirola

Je kan tevens ook de bus nemen naar Marbella of Ronda of Mijas. Heel flexibel dus om wat uitstapjes te maken. Tevens is het strand en de lange promenade van Fuengirola op slechts 10 minuten wandelen. Het centrum van Fuengirola kan je best met een Uber taxi doen en betaal je slechts 3 euro.


Ontbijt

Na een goede nachtrust wacht ons een uitgebreid ontbijtbuffet. Super leuk om buiten te kunnen ontbijten met zicht op het zwembad.

Na het ontbijt vinden we nog even tijd om de beentjes wat los te gooien en wandelen in 10 minuutjes tot aan de zee en wandelen wat op de boulevard. Altijd leuk om ’s morgens vroeg even de zeelucht te gaan opsnuiven.

De nodige vitaminas zijn voorzien om terug weer een 2de dag ertegen aan te kunnen in de padel club.


Padelstage

De padelstages worden aangeboden in formules van 3, 4 of 5 dagen. Je vindt meer info en prijzen op de website van B&B Casa Arigili.

Tal van mogelijkheden dus om jouw vakantie in te plannen bij B&B Casa Arigili.

Bjorn en Arianne helpen jou met plezier alles te regelen om het maximum uit jouw vakantie te halen onder de Spaanse zon.
Hasta luego !


Boek nu uw verblijf in B&B Casa Arigili

https://www.arigili.com/padelstage

Ligging B&B Casa Arigili

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid