Casa Pura Vista een paradijsje in Arenas

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Arenas, de naam alleen al roept allerlei stoere, wilde taferelen op. M’n in geschiedenis geïnteresseerde brein fantaseert over Romeinse gladiatoren die vechtend het stof doen opwaaien in de arena.

Casa Pura Vista

Maar de ruige wegen blijken leuke, toffe baantjes te zijn die kronkelen tussen de mooie witte dorpen die zo eigen zijn aan de Axarquia. De onafgewerkte weg van toen naar onze bestemming Casa Pura Vista is vanaf nu een comfortabele baan die je naar het paradijsje brengt van Philippe en Katrien. En ja de prachtige B&B Casa Pura Vista heeft z’n naam echt niet gestolen. Wat een zicht!
Net voor we het domein oprijden kunnen we al genieten van het weids zicht aan de ene kant op de machtige toppen van de Maroma. De hoogste top van de Sierra de Tejeda. Aan de andere kant staat het hekken van Casa Pura Vista uitnodigend open en biedt ons een prachtig zicht op de bergen en de kuststreek van Torre Del Mar. Wauw hier kunnen we uren naar staren!

Katrien en Philippe

Katrien Corbeels, de gastvrouw van Casa Pura Vista, komt ons stralend tegemoet. De warme omhelsing, haar enthousiaste babbel en de rust die ze uitstraalt doen je onmiddellijk thuisvoelen! Dit kan niet anders dan een heerlijk verblijf worden.
Philippe Van Den Branden hebben we daarnet tijdens onze rit naar de B&B al gezien. Zwaaiend parkeerde hij even langs de rand van de weg om ons te verwelkomen.

Kamers

Casa Pura Vista ligt bij het witte dorp Arenas tussen de olijf-en amandelbomen en is open sinds mei 2017. Philippe en Katrien runnen samen met hun twee zonen Milan en Rune deze prachtige B&B met 4 ruime kamers. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes uitgerust met queensize 2-persoonsbed, wifi, badkamer en inloop regendouche, haardroger en extra verwarming die de koude nachten in de bergen aangenamer maakt. Er werd echt aan alle luxe en comfort gedacht! In de kamers kan zelfs nog een bed bijgeplaatst worden indien dit nodig zou zijn! Een extra troef.

Welkomstdrankje

Na een uitgebreide rondleiding en de nodige uitleg biedt Katrien ons een welkomstdrankje met een hapje aan. Ze laat aan ons de keuze waar we ervan willen genieten. Ja Katrien wat doe je ons aan! Nestelen we ons in de comfortabele cocoon-zetels op het zonnige terras met zicht op Torre del Mar? Liggen we languit op de ligzetels aan het verwarmde zwembad? Zitten we aan de tafels in de zon bij de gemeenschappelijke keuken, of eerder op leuke stoeltjes bij onze kamer geflaneerd door een zonnige mozaïek? Wat een luxe probleem! Weet je wat… we proberen gewoon alles uit! Het is te mooi om te laten liggen.

De Tinto de Verano streelt onze smaakpapillen en doet ons wegdromen in de zonnestralen. De ondergaande zon kleurt de hemel in zachte pasteltinten en de schaduw van de prachtige palmbomen op het terras worden langzaam langer. Hier vergeet je de tijd…

Apero en diner

Oooh misschien een beetje schandalig maar we hebben volledig de tijd uit het oog verloren! Katrien laat ons net weten dat de apero klaar staat en wij moeten ons nog verfrissen.

Deze avond schuiven we lekker samen met de andere gasten de voetjes onder tafel bij Casa Pura Vista. Heerlijk toch! Moeten we zelf niet op zoek naar een restaurant en blijven we in onze zalige roes!


Wat is het leuk om met de gastheer-en vrouw, hun kinderen en de ander gasten gezellig te keuvelen over de voorbije dag. De drijfveer van dit gezin, de pro’s en contra’s worden aangekaart. Het is een gezellige avond tot in de late uurtjes.

Overnachting

M’n GSM laat zoemend weten dat het tijd is om op te staan. Voorzichtig komt een streepje licht van tussen de rolluiken piepen. Het zachte donsdeken en het warme comfortabele bed moet ik met tegenzin inruilen voor een iets frissere badkamer, maar de uitgestippelde plannen voor vandaag maken dat de slaapmodus al snel plaatsmaakt voor de nieuwsgierige wat-zal-de dag-brengen- modus! De hete stralen van de regendouche spoelen de laatste restjes slaap van ons af…Zou het ontbijt al klaarstaan?

Ontbijt

Katrien en Philippe, bezige bijen als ze zijn, hebben al allerlei lekkers klaargezet. Wat een verwennerij. Moet er nog iets overblijven voor de andere gasten? We moeten er toch tegenaan kunnen? Straks hebben we met Philippe een wandeling om “U” tegen te zeggen op het programma! Als surplus zet Katrien nog een “specialleke” op tafel om de vingers van af te likken. Nemen we nog wat mee in de rugzak straks Philippe? Enfin we zijn er klaar voor! Laat die 13 km naar Castillo Bentomiz maar komen!

Bergwandeling

Gewapend met water en stevig schoeisel volgen we onze gastheer Philippe naar de heuvelrug achter Casa Pura Vista. Wat is het zicht toch adembenemend. Met de nodige stops, tips en weetjes zetten we onze tocht naar ons einddoel verder. Het is toch even zweten en puffen man! We stijgen en stijgen, de hellingspercentages kruipen ons in de kuiten, maar de beloning op de top is het meer dan waard! Het zicht rondom op de omgeving is spectaculair en met de tapas die Philippe uit z’n rugzak tovert wordt de beleving onvergetelijk! Zalig, echt zalig, wat een ervaring!

Wat je naar boven gaat moet je ook weer afdalen, dus starten we met de rem op richting Arenas. In de plaatselijke tapasbar genieten we nog even van enkele hapjes voor we afscheid nemen van Casa Pura Vista en z’n gastvrije hosts.

Nee we willen niet weg! Nog even Katrien de lieve gastvrouw een stevige knuffel geven, Philippe een warme omhelsing.

Het was een kort, maar Oooo zo krachtig verblijf! We missen jullie nu al!

Tot snel weer in jullie paradijsje Casa Pura Vista. We kijken al uit naar een avontuurlijke rit met jullie elektrische mountainbikes!
Hasta luego!

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Pura Vista

Ontdek méér Bed&Breakfasts in de streek van Málaga

   

Bergwandeling Arenas en Castillo Bentomiz

  

            

Boek nu uw verblijf bij B&B Casa Pura Vista

Categorieën: Bed&Breakfast

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid