Finca Las Nuevas topadresje om te genieten van de rust met zicht op de bergen van Las Nieves bij Alora

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

De weg naar Finca Las Nuevas

Het zicht is adembenemend! We cruisen op een lange heuvelkam en hebben rondom zicht over de omgeving. De weg die we volgden van Alhaurin el Grande zien we in de verte. De zee glinstert rechts aan de horizon terwijl we van de ene verbazing naar de andere rijden. Dit is ongetwijfeld de mooiste route die we ooit volgden naar een finca. Er wordt dan ook regelmatig een fotoshoot moment ingelast om al dit moois te vereeuwigen!

Achter iedere bocht volgt een nieuwe verrassing en de smalle wegjes en hellingen vloeien vlot in elkaar over. Akkoord, misschien moet je een klein beetje een durver zijn om hier te rijden, maar de beloning is oneindig groot!

Pascalle en Robert

We vinden vlotjes de weg naar de gerestaureerde oude witte Finca Las Nuevas en gaan nieuwsgierig op zoek naar de eigenaars Pascalle en Robert. Via een stukje tuin komen we op een heerlijk groot terras terecht, mooi ingericht met praktische tafels die je maximum zicht op de omgeving bieden. Een wuivend doek over het terras, speelt met de zon en schaduw. Wat een adembenemend zicht heb je hier! Een weids landschap strekt zich voor ons uit en biedt zicht op de Guadalhorce vallei en de bergen van Las Nieves. Een serene rust maakt zich automatisch over ons meester.

Onze gastvrouw Pascalle komt ons met open armen verwelkomen en geeft ons wat uitleg over het reilen en zeilen van Finca Las Nuevas. Het hoofdgebouw bestaat uit 4 appartementen die je kunt huren allen genoemd naar de 4 vrouwen die hier ooit woonden. Verder is er nog een studio die apart staat.


Na een korte rondleiding in Casa Josefa, ons appartement voor die nacht, nodigt onze galante gastvrouw ons uit voor een gemeenschappelijke BBQ. Er wordt hier dan ook aan alles gedacht! Er zijn hier niet onmiddellijk winkels, cafeetjes of restaurants in de buurt en terwijl kunnen we heerlijk keuvelen met de andere gasten! We kijken er al naar uit!

Casa Josefa

Maar eerst verkennen we met bewondering Casa Josefa. Alle appartementen zijn authentiek en opgeluisterd met gezellige details en kleuraccenten. Er is een ruime keuken met echt alles erop en eraan en een heerlijk koele woonkamer met knusse zetels. De tegels in de badkamer en de leuke aankleding creëren  een Ibiza sfeertje en deze toetsen werden verder gezet in de kamers.

BBQ

Onze honger wordt aangewakkerd als de heerlijke geur van het sudderend vlees op de BBQ onze neus streelt. Op het ruime terras met zicht op de vallei staat Robert al lustig spiesjes en worstjes te keren als we nieuwsgierig onze neus volgen.

Op een tafel heeft Pascalle allerlei lekkere bereidingen  met groentjes klaargezet. Langzaam stromen ook de andere bewoners toe en komen de leuke verhalen los. Wat is het altijd verrijkend verschillende nationaliteiten, culturen en beroepen te mogen ontmoeten.

Maar het verhaal van onze gastheer en gastvrouw boeit ons nog het meest. Blijkbaar houden Robert en Pascalle wel van wat avontuur. Voor hun leven in Andalusië hebben ze 4 jaar in Brunei gewoond. Volgens mij zijn ze dus samen met hun 2 kinderen Joanne en Oek wel al wat gewoon. Beiden vertellen vol liefde over de zoektocht naar Finca Las Nuevas, een beslissing die in alle spoed moest genomen worden. Dit gezin weet duidelijk van wanten en is van geen kleintje vervaard.

De spiesjes slingen en de gesprekken verstommen als de hemel de kleuren van de Spaanse vlag krijgt.

De heerlijke frisse lakens roepen in de toffe kamer…

Ontbijten op terras

’s Morgens staat een feestelijke ontbijtmand met allerlei lekkers op ons terras te wachten. Door ons kort verblijf hebben we niet veel mee om onze koelkast in de kamer te vullen, maar gelukkig kun je in Finca Las Nuevas een ontbijtje bestellen. Ons terras  baadt in de zon maar toch verkiezen we te genieten van het weidse zicht op het gemeenschappelijk terras van de finca.

 


De vogels kwetteren vrolijk, de hondjes van het huis jagen gezwind op een ongelukkig muisje die hun pad kruist. Onze gastheer Robert zit te studeren aan de tafel naast ons…Deze taferelen, het zicht, het feit dat we hier deel mogen van uitmaken, wat een beleving!

Bergwandeling

Na deze heerlijke starter trekken we onze stapschoenen aan. Wat zou er achter die heuvel aan de horizon liggen? Welk wit huisje staat daar rechts? Wat nodigt alles uit om ontdekt te worden. Het is hier echt een paradijs voor uitgestrekte wandelingen, E-bike tochten, mensen die houden van de rust en natuur.

Zwembad

De prachtige indrukken en de inspanning van de wandeling gaan we verwerken aan het verkoelende zwembad.

Straks volgen we weer de panoramische weg richting luchthaven. Wat zouden we graag hier nog enkele dagen blijven.
Graag tot snel!

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Finca Las Nuevas

 

Andere B&B’s ontdekken in de streek?

 

Ligging Finca Las Nuevas

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Finca Las Nuevas

 

Extra foto’s

             

         

     

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Finca Las Nuevas

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid