Casa Sarandy topvakantie bij gastvrije hosts in Almogía

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Casa Sarandy

Vliegen is zalig. Het betekent voor mij verre bestemmingen, richting zon, ontdekken en beleven. Relax vertrekken en zorgeloos naar je bestemming gebracht worden want je hebt het toch niet zelf in handen. Maar vandaag vervloek ik het toch even! Wat graag wil ik zelf de stuurknuppel in handen nemen want in Málaga staat Steven te wachten en hebben we die avond geboekt bij Casa Sarandy!

Gelukkig blijft de tijdschade beperkt en kom ik met een klein uurtje vertraging in ons geliefde tweede thuis aan. Onze gastheer en -vrouw Andy en Sarah zijn verwittigd en wuiven mijn ongemakkelijk gevoel met liefde weg. “Tranquilo” is een begrip voor hen geworden. Ze hebben zich duidelijk al het rustige leven in Spanje eigen gemaakt. Ja “When in Rome, do as the Romans do”, nu ja je weet wel “When in Spain…”

De weg naar Almogía

Een donker, maar heel goed berijdbaar wegje brengt ons vlot in een dikke 40 minuten van Málaga naar Almogía. Het is toch wel even anders rijden ’s nachts, concentratie op 100 en hopelijk niet mis rijden want we willen de gastvrijheid van Andy en Sarah niet helemaal op de proef stellen. Maar de bordjes naar Casa Sarandy kunnen niet aan je aandacht ontsnappen en we rijden de witte kiezelsteentjes naar het gebouw sputterend op. Onmiddellijk gaat een licht aan en zet ons in de “spotlights”.

Sarah en Andy

Onze gastheer Andy komt ons goedgemutst verwelkomen en wijst de parking aan. De smile op zijn gezicht zegt al voldoende: “Welkom in onze casa!” De trolleys worden vlotjes naar binnen gebracht terwijl Sarah ons met open armen ontvangt. Wat straalt dit koppel! Wat een heerlijke ontvangst ondanks het late uur! Via het verlichte zwembad gaan we naar de buitenbar waar een welkomstdrankje en heerlijke hapjes op ons staan te wachten. Dat Sarah hobbykok is valt meteen op. De smaakpapillen worden meer dan verwend!

Gastvrije verwelkoming

We hebben een zalig gesprek over hun vorig leven en de drijfveer om naar Spanje te komen. Dat Andy in een bouwerij werkte hoor je aan de liefde waarmee hij over bier en enkele specialiteiten uit de streek praat. Nu ja ze spreken over alles met overgave en interesse. Niets is hen teveel. Andy vertelt hoe hij met plezier mensen gaat oppikken, hen begeleidt, een rondleiding geeft in hun geliefde streek en dorp Almogía. Hij kent alles dan ook al als zijn broekzak. Blijkbaar ligt Casa Sarandy langs de pelgrimsroute vanuit het zuiden van Spanje naar Santiago de Compostela. Ze bieden hun gastenkamer “Chouffe” dan ook soms voor 1 overnachting aan wat zeker een pluspunt is. Verder beschikt Casa Sarandy over een Casita: “Mayo”.

Chouffe en Mayo

Chouffe en Mayo zijn trouwens de namen van hun 2 lieve poezen. De Casita is een gastenverblijf voor maximum 6 personen met echt alles erop, eraan en erin om je een zorgeloze vakantie te bezorgen. We keuvelen nog tot de late uurtjes en kruipen met een super voldaan gevoel in ons heerlijk bedje.

We zijn benieuwd naar de streek, het uitzicht en de heerlijke verhalen van Andy want morgen gaan we samen met hem op stap!

Berglandschap

De eerste streep zonlicht komt tussen de gordijnen piepen. We horen geen haan kraaien, geen ezel balken of honden blaffen. We zitten nochtans op de campo, maar hier heerst duidelijk complete rust. Volledig uitgerust gaan we op ontdekking naar het ontbijt dat Sarah heeft klaargezet. Maar eerst kunnen we niets anders dan met open mond naar het landschap staren.

Een complete verrassing spreid zich voor onze ogen open. Na onze rit in het donker is dit een openbaring. Wauw met grote “W”. een ruig berglandschap golft 360° rond Casa Sarandy.

Een klein wegje krinkelt tussen de schaars begroeide bergen. Hier en daar staan witte huisjes die als glinsterende blokjes de weg tussen de bergen wijzen. Wat zouden we graag onze stapschoenen aantrekken of met een E-bike de streek verkennen! Maar eerst genieten van het heerlijk ontbijt dat mooi gepresenteerd klaarstaat.

Ontbijt op terras

Een glaasje gevuld met allerlei fruit zorgt al voor een eyecather op de tafel. In de ontbijtruimte staan verschillende soorten kaas, vlees en andere specialiteiten uit de streek te lonken. Vers fruitsap, verschillende soorten thee en koffie wachten om gedronken te worden.

Nog lauwe broodjes geuren overheerlijk in een schaaltje en dat donkere brood kan ik zo helemaal zelf opeten…zo jammie! Alsof dit nog niet voldoende is brengt Sarah een eitje op speciale wijze klaargemaakt: wat een festijn! Het zicht, de sfeer, wat een zalig vakantiegevoel.

Almogía pueblo blanco

Andy staat al popelend klaar om ons wegwijs te maken in “zijn” streek en dorp Almogía. Het witte dorp ligt verscholen in de bergen en Andy last regelmatig een stop in om allerlei weetjes aan ons mee te delen. Bij een bijna droge rivierbedding houden we halt.

Een ellenlange sliert van struiken met rood-roze bloemen slingert over de bijna droge bodem en toont ons met zijn kleurrijke toetsen waar het zijn kracht haalt. Onder een romantisch brugje laten we even de zengende hitte ons hart extra verwarmen…

Het dorpje Almogía is Andy duidelijk al niet meer onbekend. Vol overgave leidt hij ons via de kleine straatjes naar de mooiste hoekjes, via leuke poortjes en bloemrijke straten naar een gezellig dorpsplein. Sarah en Andy kunnen terecht trots zijn op hun witte dorp!

 

Zwembad

Alle mooie indrukken en de warme verhalen laten we bezinken bij het ruime verkoelende zwembad. Dít is echte vakantie: een frisse duik in het water, een prachtige omgeving, relaxen met een glaasje fris en hartverwarmende hosts.

Sarah en Andy, jullie gastvrijheid is grenzeloos, jullie ontvangst hartverwarmend. Afscheid nemen doet meestal pijn, maar bij jullie nog meer! Hopelijk zien we elkaar snel terug!
Hasta Luego

[ Voor nog méér foto’s van Casa Sarandy en de streek, scroll naar beneden ]

 

Boek jouw verblijf en logeer in Casa Sarandy

 

Ontdek andere B&B’s in de streek

Ligging Casa Sarandy

 

Boek jouw verblijf en logeer in Casa Sarandy

 

Extra Foto’s

             

        

Boek jouw verblijf en logeer in Casa Sarandy

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid