B&B Casa La Perla Blanca de witte parel in Torrox Costa

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa La Perla Blanca

De zonnestralen glinsteren op de zee die in de verte aan de horizon ligt. Kleine zilveren puntjes verraden de aanwezigheid van golven in een iets onrustige zee. Vandaag laten we de bergen  achter ons en rijden richting Torrox Costa naar het nieuwe verblijf voor deze nacht, B&B Casa La Perla Blanca. Het splinternieuwe gebouw met eigen parking , groot terras en dito zwembad is gelegen op een heuvel in een moderne villawijk, net buiten de dorpskern. Casa La Perla Blanca heeft zeker zijn naam niet gestolen, wat een juweeltje!

Fanny & Carl

We vinden gemakkelijk plaats voor de deur en bellen nieuwsgierig aan. Fanny, onze gastvrouw, komt met een enthousiaste glimlach opendoen. Een hartelijke omhelzing volgt, ja dit voelt meteen top aan!

Achter haar strekt zich een weids zicht uit over de blauwe golven van de Middellandse Zee. Onze trolley trekken we vol verwachting naar de trap om deze prachtige moderne casa te verkennen, maar Fanny houdt een liftdeur voor ons open!

Geen gezeul met koffers, geen lastige trappen doen, wauw wat kan een vakantieganger toch in de watten gelegd worden. Dit is zeker een pluspunt voor mensen die iets minder mobiel zijn! Zacht zoemend brengt het technisch hoogstandje ons naar de gelijkvloerse verdieping of nu ja, daar waar een machtig zwembad met ligzetels uitnodigend op ons ligt te wachten. Als de deur opengaat staat Carl, onze gastheer, even enthousiast als zijn galante dame ons op te wachten.

Welkomstdrink

Al deze prachtige indrukken zijn toch even overweldigend. Het zicht, de locatie, de zachte bries die van over het glinsterende water komt, deze lieve mensen. Fanny laat ons even bekomen en nodigt ons uit wat bij te praten bij een fris welkomstdrankje. Niets geschikter hiervoor natuurlijk dan de comfortabele loungezetels bij de keuken met zicht op het zwembad! Wauw!

Een boeiend levensverhaal volgt. Onze gastheer Carl heeft 30 jaar ervaring als chef-kok en kan de gasten de lekkerste gerechten voorschotelen. Fanny heeft 25 jaar ervaring als zaal verantwoordelijke en weet als geen ander hoe ze de gasten moet verwennen. Sinds 2017 hebben ze het drukke leven van België achter zich gelaten en runnen nu deze splinternieuwe B&B Casa La Perla Blanca in Torrox Costa. Het verhaal over de opbouw, de werken, het hoe, wat en waarom komt zo vlot alsof we deze mensen al jaren kennen. Ze delen hun interesses en passies met zo veel warmte. Dit voelt heel super aan!

Kamer

Na deze heerlijke babbel toont Fanny onze moderne kamer waar we ons graag wat opfrissen.
B&B Casa La Perla Blanca telt 5 grote kamers met boxspring, airco en allen frontaal zeezicht. Er is ook een familie kamer met twee aparte kamers ideaal voor wat meer privacy voor zowel de ouders als jongeren. Alle kamers zijn met moderne snufjes uitgerust en in hoogwaardige materialen gemaakt.

We voelen ons hier echt de koning te rijk. Het heerlijk water van de regendouche verfrist ons volledig en we maken ons klaar om samen met andere gasten te dineren.

Gastronomisch diner

In B&B Casa La Perla Blanca wordt 3 maal per week de mogelijkheid aangeboden om tegen democratische prijs een gastronomisch menu te eten. We zijn benieuwd naar de kookkunsten van onze gastheer Carl.

Een mooi gedekte tafel staat uitnodigend klaar, een aantal gasten zitten verwachtingsvol aan tafel. Wat volgt is een gezellige avond met gemoedelijk keuvelen en dit alles vergezeld van de meest verfijnde bordjes. Dit is echt gastronomie van de bovenste plank. Onze zintuigen en smaakpapillen worden meer dan gestreeld! Niets vermoedend tikt de klok verder tot de late uurtjes.

Nacht

De nacht was heerlijk verkwikkend. Geen geluidje te horen, de verduisterende gordijnen gaven het licht geen kans binnen te piepen, de boxspring bedden waren hemels.


De eerste zonnestralen komen vanachter de heuvel piepen. Het belooft weer een mooie dag te worden. Nog even geduld en de zon zal ons vergezellen bij ons ontbijt.

Ontbijt

Na het overheerlijk diner zijn we reuze benieuwd welk feestelijk ontbijt we hier kunnen verwachten. Als we beneden komen bij het zwembad staat al een mooi gedekt tafeltje voor ons klaar. Vrolijk komen Carl en Fanny ons met smaak verzorgde bordjes brengen vol lekkers: vers brood en boterkoeken, allerlei soorten kaas en vlees, huisgemaakte confituren, vers geperst fruitsap, heerlijke Belgische chocolaatjes, koffie en thee naar keuze, vers fruit en zelfgemaakte granola…ons tafeltje wordt te klein. Als specialleke brengt Carl ons nog een eitje op de wijze van de chef. Wat een verwennerij!

Het uitzicht op de zee, de zon op onze snoet en de super gastvrijheid van onze gastvrouw en –heer. Wat een onvergetelijke beleving!

Zwembad

Voldaan en in de 7de hemel besluiten we nog even van dit paradijs te genieten aan het zwembad. De comfortabele ligbedden zeggen geen neen en de gepersonaliseerde badhanddoeken laten lekker op zich vleien. Dit is vakantie!

 

Fanny en Carl, het verblijf bij jullie was fantastisch. Het succesvol runnen van wat dan ook, maar hier is dit deze prachtige B&B, zit jullie duidelijk in het bloed! Hopelijk tot snel misschien bij de kerstlichtjes in Brugge, maar liever nog terug in jullie witte parel op de heuvels van Torrox Costa! Hasta Luego.

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa La Perla Blanca

 

Ontdek andere B&B’s in de streek

Ligging B&B Casa La Perla Blanca

Extra fotos B&B Casa La Perla Blanca

         

 

 

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa La Perla Blanca

 

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid