B&B Casa La Escala een liefdevolle thuis bij Cómpeta

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Casa La Escala

De weg kronkelt langzaam langs de prachtige valleien richting Cómpeta. Niets is leuker dan cruisen in deze bergachtige omgeving die we kennen van onze E-bike ritten. Kleine schapenwolkjes zorgen voor een magnifiek schaduwspel tegen de heuvels terwijl de zon de witte dorpen op laat lichten als witte parels op een kroon. Achter iedere bocht staat er ons weer een machtig tafereel te wachten.

Volgens de wegbeschrijving van Anja Moreels, onze gastvrouw voor deze avond, moet B&B Casa La Escala achter de volgende bocht liggen! Oh wat zijn we benieuwd. “Plaats de wagen maar onderaan de oprit” had ze laten weten.

Anja & Danny

Als we uitstappen komt onze gastvrouw al vrolijk aangewandeld. Haar partner Danny, volgt haar enthousiast op de voet. Wat een verwelkoming! Een stevige knuffel, een hartelijke en warme lach. Hier zijn we meer dan welkom! Uitnodigend houdt Anja het hekken van B&B Casa La Escala open. Wat we dan te zien krijgen is echt overweldigend: een weids uitzicht over de omgeving ligt voor ons open en een mooi zwembad met ligzetels geflankeerd door een grote palmboom vormen de eye-catcher. De authentieke B&B met zuiderse Ibiza accenten ziet er heel warm en uitnodigend uit.

Welkomstdrankje

Genietend van een welkomstdrankje op het zonnig terras “Corona” vertelt Anja vol enthousiasme haar verhaal over de zoektocht naar dit prachtig huis. Dat onze gastvrouw uit de zorgsector komt voel je onmiddellijk. Haar zachte stem, de vrolijke lach op haar gezicht, de manier waarop ze met haar gasten omgaat spreken voor zich. Onze gastheer Danny woont momenteel nog halftijds in België. Dat Anja deze prachtige B&B deels alleen runt is echt bewonderenswaardig.

Kamers

Na de gezellige babbel toont Anja volt trots de B&B die 3 sfeervol ingerichte charmekamers heeft. Iedere kamer is volledig vernieuwd met een aparte lavabo en toilet, airco en een en-suite badkamer met heerlijke regendouche.

Wij verblijven in de kamer Alegria met zicht op het zwembad. Deze is heel sfeervol met zachte kleuraccenten die zowel in de tegels bij de lavabo als de badkamer en accessoires terugkomen. Wat een smaakvol ingerichte kamer! Hier tekenen we onmiddellijk voor! De B&B heeft een gemeenschappelijke keuken die ook hier weer heel praktisch en smaakvol is aangekleed. Dit is echt een plek om trots op te zijn!

Diner

B&B Casa La Escala biedt in onderling overleg twee maal per week een diner aan. Wij besluiten echter om enkele tapas te gaan eten in Cómpeta die op wandelafstand van de B&B ligt.

Na een leuke avond in het mooie witte dorp genieten we nog even na op het gezellig terras van de B&B en laten de vele indrukken bezinken bij een glaasje fris. Het flikkerend licht van een kaarsje en een heerlijk warme plaid maken het super sfeervol. De geur van versgebakken brood doet ons watertanden en verlangend uitkijken naar wat de nieuwe dag zal brengen.

 

Ochtend

Het zachte gezoem van mijn GSM laat ons weten dat het tijd is om weer op verkenning te gaan. Wat hadden we graag nog even tussen de zachte lakens blijven soezen, maar de eerste zonnestralen kleuren de hemel al in paars-rode tinten. Dit willen we echt niet missen! Stilletjes gaan we op het uitkijkpuntje van de B&B staan met zicht over de vallei.

Twee stoeltjes nodigen uit om te genieten van dit prachtig schouwspel. Langzaam kleuren de bergen en worden de schaduwen minder groot. In de verte blinkt de zee. Zachte geluiden komen naar boven uit de vallei terwijl vogeltjes ontwaken en hun beste lied prijs geven. Hier word je echt stil van! Wat een beleving, een kippenvel moment!

Intussen zijn Danny en Anja stil bij ons komen staan. Hier zijn geen woorden nodig. We begrijpen onmiddellijk waarom Anja en Danny hier hun hart verloren.

Ontbijt

De zon kruipt langzaam hoger en onze maagjes zijn benieuwd naar het ontbijt dat Anja voor ons heeft klaargemaakt, en natuurlijk naar het broodje dat zo veelbelovend rook gisterenavond. De tafel staat uitnodigend gedekt op het zonneterras vol kleurrijke accenten die met de zon erop een feeërieke sfeer creëert.

Onze gastvrouw nodigt ons met een brede glimlach uit in de gemeenschappelijke keuken waar ze allerlei lekkers klaarzette. Wat een festijn is dit zeg! Prachtige bordjes met sierlijke rolletjes ham op een bedje van sla en stukjes feta, schelletjes van allerlei soorten vlees versiert met komkommer, verschillende soorten kaas met nootjes, heerlijk vers brood, een bordje met banaan waar yoghurt en muesli op getappeerd zijn, zelfgemaakte confituren, vers sinaasappelsap, granola, koffie en thee naar keuze en als extraatje een eitje naar wens klaargemaakt. Er is voor iedereen wat wils!

Samen met onze gastheer en -vrouw genieten we van dit heerlijk ontbijt terwijl de zon onze gezichten streelt.

Wandelroutes

Vol enthousiasme spreken Anja en Danny over de prachtige wandelingen die je hier in de omgeving kunt maken. Er passeren 9 officiële wandelroutes en zelf hebben ze, als fervente wandelaars, een aantal wandelingen uitgestippeld voor de sportievelingen onder ons. B&B Casa La Escala ligt bij het natuurpark Sierra de Tejeda en is voor wandel-en fietsliefhebbers een waar paradijs. Fietsen en mountainbikes zijn in het dorp te huur en kunnen afgeleverd worden ter plaatse aan onze B&B.

Vakantie

We verliezen de tijd compleet uit het oog. De gezellige babbel, de ontspannen uitstraling van het fantastisch koppel, de prachtige omgeving… Hier kom je volledig tot rust. Dit is echt vakantie… Toch nadert het moment om afscheid te nemen. Onze trolley staat al een tijdje klaar, maar het wil niet vlotten. Nog een laatste zoen, een stevige knuffel… Met een krop in de keel rijden we de heuvel af. Stil van emotie zwaaien we naar het sympathieke koppel dat wacht tot we uit het zicht verdwijnen.

Anja en Danny jullie zijn ongelooflijk lieve mensen. Het verwennen van jullie gasten staat op jullie lijf geschreven. Dankzij jullie straalt B&B Casa La Escala ongelooflijk veel liefde uit. Voor ons is dit geen afscheid, maar kijken we reikhalzend uit naar ons volgend bezoek.

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa La Escala

 

Ontdek andere B&B’s in de streek

 

Ligging B&B Casa La Escala

 

Extra foto’s

        

                    

     

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Casa La Escala

 

Categorieën: Bed&Breakfast

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+2500 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid