fbpx

7x witte dorpen in de omgeving van Málaga

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

Witte dorpen of Pueblos Blancos

De witte dorpen in de omgeving van Málaga zijn super om te ontdekken. De pueblos blancos hebben sowieso 1 ding gemeen: alle huisjes zijn witgekalkt en wit geschilderd. Elk wit dorp heeft zo zijn eigen karakter en er hangt overal wel een leuke sfeer. Echt de moeite of één of meerdere witte dorpen te bezoeken als je in de buurt bent.

We lijsten hieronder de witte dorpen op in alfabetische volgorde. Als je op de links of op de foto klikt kan je heel veel details nalezen in het blogartikel per wit dorp.

Comares

Comares is het hoogstgelegen witte dorp in de Axarquia streek, ten Oosten van Málaga. De rit naar het dorp is heel speciaal omdat je het witte dorp al van ver ziet liggen. Niet zo heel toeristisch, maar niet minder de moeite. Wij waren althans heel enthousiast na onze toer in deze prachtige pueblo blanco. Er zijn ook heel wat uitgestippelde wandelroutes die vanuit het dorp vertrekken. In Comares is er onder andere een prachtig kasteel met super mooie zichten op het dorp en de omgeving. Zeker en vast een aanrader!

Comares het hoogstgelegen witte dorp Axarquia

Frigiliana

Frigiliana is persoonlijk ons favoriete witte dorp. Sommige bezoeken Nerja en laten dit charmante witte dorp links liggen. Nochtans is het slechts 8km verder en is het zeker de moeite om deze pueblo blanco te bezoeken. De zeer smalle straatjes in het dorp nodigen uit om te slenteren en te ontdekken welk prachtig dorp dit is. In Frigiliana heerst er een unieke sfeer die telkens de moeite is om te genieten van het meest charmante witte dorp van de provincie Málaga. 

Frigiliana charmante witte dorp

Mijas

Mijas is wellicht het meest bekende witte dorp op 35km van Málaga. Je kan het dorp bezoeken met de alom beroemde (of beruchte) ezeltaxi’s. Mijas Pueblo is een groot wit dorp met veel smalle straatjes om te ontdekken. Er is ook een unieke Plaza de toros. Je hebt er zeer mooie verzichten op de kust en ook op de bergen Sierre de Mijas.
Absoluut de moeite om dit witte dorp  Mijas heel uitvoerig te bezoeken. 

Mijas bekendste witte dorp van provincie Málaga

 

Andere Pueblo Blancos binnenkort online:

Competa

Nerja

Sayalonga

Torrox pueblo

 

Ligging

Categorieën: Witte dorpen

GRATIS E-BOOK
(19 pagina’s)

Wat te doen in 1 dag Málaga?