Interview Fonzo tapasbar

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Interview Fonzo tapasbar

Wij gaan heel regelmatig eten bij Fonzo. Ook vele volgers van Malaga4you vonden al de weg naar deze fantastische locatie. We appreciëren enorm de verse gerechtjes om te delen. Het is altijd genieten van de sfeer aan de gezellige bar.

Bij ons laatste bezoek hadden we een leuk interview met Pieter en Julie, de Belgische uitbaters afkomstig uit het Brusselse.

 

Hoe ben je terecht gekomen in Malaga?

Ongeveer zeven jaar geleden hebben we Malaga leren kennen omdat we nog een last minute vakantie wilden maken in september. Malaga was een leuke optie want het was een stad met zon, zee en tapas. Zoals al velen toen, hadden we nog nooit van Malaga gehoord maar de stad beviel ons zodanig dat we elk jaar wel een bezoekje inplanden. Uiteindelijk hebben we 3,5 jaar geleden beslist om te verhuizen naar Malaga en hier een zaak op te starten.

fonzo ingang

 

Welke Business doe je in Malaga?

We hebben een klein restaurantje (Fonzo, Calle mariblanca 4) met originele, creatieve en lekkere gerechten om te delen. Ons pand is net iets te klein om individuele tafeltjes te zetten maar het is gezellig zitten op de hoge krukjes. Bovendien is onze filosofie over eten gebaseerd op het sociale waar het delen van de ervaring en de smaken centraal staat.

fonzo victoria

Lokale markt

We maken ook waar we zin in hebben en beperken ons niet tot een bepaalde keuken van één bepaald land. Bij ons ga je dus niet de typische Spaanse tapas vinden maar een multiculturele kaart met verrassende gerechten. De enige leidraad in onze keuken is dat onze gerechten gemaakt zijn met verse producten van de lokale markt.

Alles vers

Het voordeel aan Malaga is dat je een heel jaar door een heerlijke aanbod hebt van vers fruit, groenten en kruiden. De gerechten op onze kaart veranderen zeer regelmatig en we werken voornamelijk met seizoensproducten. In onze zaak serveren we bij de gerechten enkel ons huisgemaakt bruin brood dat zeer goed in de smaak valt.

Locals

Na bijna 2 jaar zijn we al goed ingeburgerd bij de plaatselijke bevolking maar we merken toch dat het moeilijk is om toeristen te verleiden. Malaga is dan ook een moeilijke markt en heeft al een groot aanbod aan eetgelegenheden maar het geeft ons toch een goed gevoel dat we bij de zaken behoren die geapprecieerd worden door de locals. Naast onze heerlijke gerechten hebben we bovendien ook nog een mooi aanbod aan kwaliteitswijnen, craft bieren, vermuts en gins uit Spanje.

Wat vind je beter aan wonen in Malaga in vergelijking met België of Nederland en wat mis je?

Zonnig klimaat

Uiteraard is het zonnige weer in Malaga een groot pluspunt en daarnaast is het ook prettig om aan het zeetje te wonen. Voor ons als koks is het ook heerlijk dat je het hele jaar door een mooi aanbod hebt aan verse producten.

Bourgondische leven

Wat we wel missen uit België is de bourgondische levensstijl en het grote aanbod aan kwaliteitsrestaurants uit verschillende landen. Het nadeel van in een toeristische stad te leven is dat de horeca zich gaat richten naar de toerist en daardoor vooral de typische Spaanse gerechten gaat aanbieden. In de restaurants staan er dan ook vaak dezelfde gerechten op de menu zoals bijvoorbeeld patatas bravas, ensaladilla rusa, tortilla, gefrituurde tapas, …

Passie

Het bijkomende nadeel is dat vele zaken gerechten op de kaart hebben die industrieel gemaakt en louter aangekocht zijn. Dat verveeld wel na een tijdje aangezien dat we zo gepassioneerd zijn over eten en veel kennis hebben over voeding.

 

Welke hotspots of bezienswaardigheden behoren tot jouw favorieten en waarom?

Aangezien we hier wonen en werken de Malaga gaat onze voorkeur uit naar spots met in de natuur zoals de Monte Gibralfaro, het Parque Guadalhorce, de Jardin botanico of de presa de limonero.

Wat we ook fijn vinden is langs de kust fietsen naar de kustdorpjes waar het minder druk is als in de stad.

We wandelen ook graag rond in de Limonar wijk (aan de stierenarena). Het is een wijk die de moeite waard is om te verkennen met al de prachtige oude huizen van de 19de eeuwse industriële baronnen.

 

Wat is jouw favoriete tapas en naar welke tapasbars ga je het meest?

Het is moeilijk om een favoriete tapa er uit te pikken. We vinden het wel belangrijk dat je smaakt dat de tapas zijn gemaakt met verse producten. Een vers gemaakte tortilla kan je bijvoorbeeld echt niet vergelijken met een aangekochte tortilla.

Patatas Bravas

We zijn ook fan van eenvoudige tapas zoals patatas bravas. Voor ons zijn de perfecte patatas bravas, gebakken of gefrituurde verse aardappeltjes met een pittige tomatensaus afgewerkt met een aioli. Helaas hebben we onze perfecte patatas bravas nog niet gevonden in Malaga want het zijn vaak gewoon gefrituurde aardappelen met een vettig sausje zoals in de frituur.

Tapasbars

Onze favoriete tapasbars zijn de kleine en lokale zaken waarvan we weten dat het aanbod vers is. We zouden jullie wel kunnen vertellen waar jullie deze kunnen vinden maar we stellen voor om eerst eens te komen eten in Fonzo en ons dan te vragen naar onze favoriete eettentjes.

fonzo creatief

 

Lees ook ons verhaal over de creatieve keuken van Fonzo 

 

Ligging Fonzo in stad Malaga

Categorieën: Interviews

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+1900 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid