E-bike tour vanuit Torre Del Mar

Gepubliceerd door Steven Loquet op

Op een zondagmiddag in augustus was onze e-bike toer gepland  in Torre del mar. Slechts halfuurtje rijden van stad Málaga. Het was zonnig en heet die dag. We hadden afgesproken met Monique en Luc om pas te starten rond 17u30.

E-Bikes

Afspraak van de start was  in Torre del mar rechtover busstation. Voordien hadden we al   een fietsritje gemaakt langs de kust van Torre del Mar naar Torox Costa

Het sympathieke koppel Monique en Luc vwaren perfect voorbereid om aan de culinaire fietstoer te beginnen. En wij natuurlijk ook.
Het was voor ons de eerste keer met een elektrische fiets. We zijn gewoon om met koersfiets te rijden. Deze electrische mountainbikes van KTM waren een plezier om mee te rijden, ook zonder elektrische hulp van hoge kwaliteit. We waren onmiddellijk goed vertrokken en de bediening van de elektrische fiets was direct gemakkelijk en comfortabel.
Vamos!

Torre del Mar

We starten richting het strand van Torre del mar. Langs onder andere de beach clubs Cafe del Mar,  BereBere en Bahia de Tanit reden we op het fietspad op de promenade. Het was er vrij rustig rijden want iedereen zat nog op het strand. Super leuk fietsen en genieten langs de hoge wuivende palmbomen en de gezellige chiringuitos. Maar het blijft altijd opletten voor de Spanjaarden die niet gewoon zijn van fietsers te zien. Paar keer proactief rinkelen aan de fietsbel is altijd aangeraden.

Velez-Málaga

Langs het haventje van Torre del mar maakten we kleine rechtsommekeer om dan uiteindelijk weg te rijden van de kust via Caleta de Velez. Heel mooie route uitgestippeld waar we al eens wat meer konden snelheid maken. In de verte zagen we al Velez-Málaga met de kerk en het kasteel op de heuvels.

kerk Ermita de Nuestra Senora de los Remedios

Onze eerste stopplaats, na een steile helling te nemen, was de kerk Ermita de Nuestra Senora de los Remedios. WoW. Wat een uitzicht heb je hier op de kustlijn van Torre del mar. Eventjes uitblazen en genieten van het zicht met wat fris water. De moeite om vooral de vele prachtige frescos aan het plafond te bezichtigen. Aan de achterkant van de kerk heb je dan weer een machtig zicht op de bergen van de Sierra Tejada. Na een praatje met de plaatselijke papegaai van de conciërge vertrokken we opnieuw.

5 star bike tours kerk

5 star bike tours zicht torre del mar

5 star bike tours sierra tejada

Alcazaba La Fortaleza

Na de daling terug naar beneden en een kleine doorsteek door steegjes moesten we terug een steile helling nemen naar het kasteel in Velez-Málaga. Met de juiste schakeling en extra elektrische hulp kom je zonder veel probleem boven bij het prachtige Alcazaba La Fortaleza. Opnieuw adembenemend uitzicht en uiteraard ook prachtig om het kasteel van dichtbij te bezichtigen.

5 star bike tours fortaleza

5 star bike tours kasteel

5 star bike tours zicht velez malaga

Tapasbar El Convento

Terug op de E-bike doorkruisten we een stuk van Velez-Málaga. De volgende stop was een culinaire stop bij tapasbar El Convento. Na een fietstochtje hadden we natuurlijk ook wel een hongertje. Ons tafeltje buiten op terras was zeer gezellig in een steegje. Na onze eerste dorst kregen we al snel heel lekkere tapas van hoog culinair niveau. Dat was echt wel smullen. Na de tapas kregen we ook nog lekkere carne met frietjes. En vervolgens ook nog een dessertje die er ongelooflijk smakelijk uit zag en dus ook super lekker was om af te ronden.

5 star bike tours tapas

5 star bike tours salade

5 star bike tours tapas 5 star bike tours organisatie 5 star bike tours dessert

5 star bike tours el convento

5 star bike tours el convento bar

5 star bike tours el convento interieur

5 star bike tours dessert el vonvento

Met ons buikje rond maakten we nog een fietstoer van een halfuurtje terug naar Torre del Mar.
Rond 21u30 waren we terug. Klein beetje vermoeid maar helemaal voldaan. Een pak leuke belevenissen onderweg

Dit is écht een top fietstoer die voor iedereen mogelijk is die beetje sportief is. Je ziet heel veel die je anders niet zou zien. En de culinaire stop is een super aanrader. Om je vingers van af te likken als we eraan terug denken.

Tot binnenkort met een nieuwe uitgestippelde route in de bergen?

5 star bike tours fietstoer

5 star bike tours velez malaga

5 star bike tours view

 

 

Categorieën: Fietsen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+1900 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid