E-bike route in de bergen van de Axarquia

Gepubliceerd door Steven Loquet op

E-bike Tours

Deze keer kozen wij voor een puur sportieve route. Bijna 50 km de bergen in met de e-bike. We hadden hiervoor al eens met de e-bikes gereden. Toen was het voor ons de eerste ervaring met electric bikes. Heel even wennen en dan kan je er al heel snel mee weg.

E-Bikes

Je bedient de energie van de batterij van de e-bike zoveel als je zelf wil in combinatie met het schakelen van de versnellingen. De KTM e-bikes zijn super van kwaliteit !

Daags voordien hadden we 13km wandeltocht gedaan met 600 hoogtemeters in de buurt van Arenas en Castillo de Bentomiz. Onze spieren waren dus goed opgewarmd. Stijfheid in de spieren viel mee en we waren heel enthousiast om met de e-bikes de bergen in te trekken. We hadden de route al met de auto gedaan, dus we wisten dat de streek van de Axarquia heel mooi is om ook eens  met de fiets te doen.

Torre Del Mar

Die maandag einde maart straalde de zon tegen een azuurblauwe hemel en was het een zeer aangename 21 graden. Topweertje om te fietsen. Startplaats zoals gewoonlijk was rechttegenover het busstation van Torre Del Mar.

Rond 12h30 startten we onze toer met Monique en Luc. De eerste helft van onze rit ging de moeilijkste worden met de meeste beklimmingen tot bijna in Competa. Terugkeren naar de kust vanaf Arenas was uiteraard bijna enkel nog dalen. Het kwam er dus op neer om de energie van de batterij van de fietsen te doseren zodat we voldoende batterij over hadden bij alle steile stukken.

De eerste 10 minuten is het nog wat drukjes rijden in de kuststad Torre del Mar. Daarna richting Algarrobo is het direct al genieten. Het is nog niet echt steil maar toch voortdurend klimmen. We gebruiken de minimum stand van de batterij om onze spieren wat te sparen voor de meer steile stukken verder in de bergen.

Algarrobo

 

Eens we voorbij het klein leuk dorpje Algarrobo zijn, begint de échte beklimming van deze rit. Het is ongelooflijk leuk rijden langs deze weg in de natuur en de vergezichten.

De koude rillingen van het genieten rollen nog over mijn rug door er hier weer over te schrijven. Het is werkelijk supercool fietsen op deze route.

Sayalonga

Na vele slingerende bochten naar omhoog met telkens prachtige zichten komen we aan in Sayalonga. We maken een stop op de Plaza de Constitucion voor een drankje. Dit is het dorpje van de nispero vrucht die vooral rond dit dorp wordt gekweekt en vooral voor export is bedoeld. Ze hebben er zelfs nispero cerveza.

 

 

 

Archez

Terug weer extra vitaminas met een sportdrank om verder te rijden in de bergen richting Competa. We rijden een paar kilometer voor Competa naar beneden om de vallei over te steken langs het dorpje Archez. Deze route is uiterst kalm van verkeer.

Corumbela

We rijden langs een dorpje waarvan we de naam nog niet kenden. Zo leren we nog iets nieuws kennen op deze rit. Het dorpje Corumbela is inderdaad helemaal afgelegen. Van daaruit hebben we een prachtig zicht op het dorp Competa die tegen de bergen aan is gebouwd. Absoluut aan te raden om Competa te bezoeken als je dicht in de buurt bent.

 

 

Daimalos

De route slingert verder door de groene bergen langs Daimalos naar Arenas. Het dorp Arenas is een volgende stop waard. Aan het pleintje met de ezel kan je nog eens bijtanken bij Bar Juanete. In Arenas ligt trouwens de super B&B Casa Pura Vista van Katrien en Phillipe.

Arenas

Vanaf Arenas is het ongeveer 8km enkel dalen. Het was nodig dat de remmen in de bochten zeer goed werken want we haalden meer dan 50 km/u. Deze route van Arenas naar Velez-Malaga is terug weer iets drukker van verkeer en hebben we heel wat tegenwind. De uitzichten op zee zijn gewoonweg prachtig. Zonder woorden.

Velez-Málaga

Het laatste stukje van Velez-Malaga naar Torre del Mar is via een breed fietspad en is ideaal om uit te bollen na de rit in de bergen.

We zijn helemaal verzot op deze Axarquia streek. Het is top om dit per e-bike te verkennen.
Een aanrader van formaat.

 

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Fietsen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat jij nog niet wist over Malaga …
Méér dan 7 gouden tips.
GRATIS Ebook !
+1900 Malaga fans hebben de Ebook al …


Jouw E-mail adres is in goede handen, ook wij houden niet van spam. Privacybeleid