La Nogala glamping paradijselijk kamperen in luxetenten vlakbij Alhaurin El Grande

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

De witte huisjes van Mijas Pueblo die als parels op een heuvel zijn geprikt staan nog even op mijn netvlies gebrand. Het binnenland van Andalusië kent toch echte juweeltjes die glinsteren als een witte “tandpasta-smile” tegen de azuurblauwe hemel.
We volgen een leuk baantje die ons slingerend door het mooie landschap richting Alhaurin El Grande brengt. Onze bestemming ligt aan de noordkant van de Sierra de Mijas en kijkt uit op de Guadalhorce vallei: “La Nogala Glamping”.

La Nogala glamping

We zijn razend benieuwd naar hoe overnachten in luxetenten is en waar kunnen we dit beter dan bij Julie en Frederique! Deze vorm van overnachten hebben we nog niet geprobeerd en doet me met weemoed terugdenken aan mijn tiener trips met de ouders.

We komen tot stilstand voor een groot hek waar de bron van mijn nostalgische bui achter verscholen ligt. Een druk op de bel laat onze gastvrouw Julie Van Meerhaeghe en gastheer Frederique Hentjens weten dat we voor de poort staan. Langzaam opent het hek en krijgen we zicht op een groene oase geflankeerd door het machtig gebergte.

Eden bestaat dus echt! Wauw zeg! Wat een prachtige tuin heeft La Nogala Glamping. We worden uit onze trance gebracht als Julie en Frederique, op de voet gevolgd door hun brave loebas “Marcel”, ons vrolijk komen verwelkomen. De kleine rode Fiat 500 waarmee we de omgeving verkennen, planten we als een rode bloem op de parking naast de groene tuin. We willen niet liever dan ons lekker in de uitnodigende ligzetels vleien en heerlijk plonzen in het magisch zwembad met eindeloos zich op de Guadalhorce vallei.

Gastvrijheid

De gastvrije eigenaars van La Nogala Glamping doen onze honger naar meer nog toenemen bij een zalig welkomstdrankje. We kennen de zachtaardige Julie en haar handige partner Frederique al een beetje, maar onze bewondering neemt nog toe als we mogen delen in het spannend verhaal over de opbouw van deze glamping. Hoe doen ze het toch? De stap met vier kinderen naar een nieuw thuisland moet toch voor iedereen heel ingrijpend zijn geweest. Het is al snel duidelijk dat ze geen haar spijt hebben over hun avontuur. Het enthousiasme waarmee ze uitleg geven over de aankoop van de verschillende luxetenten, de opbouw van het sanitair en hun toekomstdromen spreken boekdelen: La Nogala Glamping is hun paradijsje!

Luxetenten

Frederique toont ons trots de ruime Lotus Belle tenten tussen de olijf-en citrusbomen allen voorzien van eigen sanitair. Ze hebben een terrasje met ligzetels, tafel en stoelen waaraan je lekker privé kan genieten van het zicht op de velden rondom. Als we een kijkje nemen in onze tent voor vannacht, valt onze mond open van verbazing. Wat is die tent ruim en prachtig ingericht!

Een comfortabel bed met streelzacht dekbed staat te popelen om ons een heerlijke nacht te bezorgen. Leuke tafeltjes en kastjes met dito lampen en aankleding geven de tenten net dàt tikkeltje meer. Als we een foto van het stapelbed doorsturen naar het thuisfront, rijst bij onze kinderen onmiddellijk de vraag wanneer we er samen gaan logeren. Nee dit zijn duidelijk geen gewone tenten, maar eerder sprookjestenten uit 1001 nacht. Wat gaan we hier lekker slapen!

Zwembad en tapas

Maar eerst gaan we gewapend met een goed boek en zonnecrème genieten naast het heerlijk verfrissend zwembad.
Een klein hongertje komt na de ontdekkingstocht van vandaag de kop opsteken. Zou hier ergens iets te knabbelen zijn? Ook hier hebben de ondernemende eigenaars van La Nogala Glamping een oplossing voor! Een klein assortiment tapas biedt dé oplossing. Wij kiezen resoluut voor de albóndigas en kip met curry. Een aantal sneetjes brood helpen ons om de lekkere saus tot de laatste druppel op te deppen. Die jammie lekkernij kun je toch niet half opeten? En schaamtelijk met je vinger over je bord gaan is er toch wat over…nu ja?

Het boek dat ik meebracht wil maar niet vooruit. Mijn anders zo geliefde paginaverslindende bezigheid staat op een laag pitje want mijn ogen krijgen maar niet genoeg van deze tuin. Foto’s nemen daarentegen en alle hoekjes en kantjes verkennen is nu de hoofdactiviteit! Mijn tijdsbesef ligt volledig in het zwembad als Steven opmerkt dat we ons best klaarmaken indien we nog iets te eten willen vinden.

We keuvelen nog tot de late uurtjes en met een heldere maan en twinkelende sterren aan de hemel kruipen we vol verwachting in onze Belle Lotus tent.

Luxe kamperen

Een zachte gloed verlicht de top van de tent als ik wakker word. In de verte hoor je de typische geluiden van de campo. Het is al een tijdje geleden dat we nog zo lekker geslapen hebben! Het is er niet te warm, niet te koud en er is een frisse bries die vanuit het flapje naast ons bed over ons gezicht streelt. Kunnen we niet nog wat gezellig onder het dekbed soezen? Zo hemels!
Het heerlijk warme water in ons sanitair blokje spoelt de laatste slaap weg en fris als een hoentje gaan we op zoek naar het ontbijt dat Julie en Frederique voor ons klaar hebben gemaakt.

Ontbijt

Bij de overdekte bar met zicht op het Sierra de Mijas gebergte staat een kleurrijk tafeltje voor ons gedekt in de zon. Julie heeft duidelijk begrepen dat wij graag de zonnestralen ons ontbijt laten opvrolijken. Op de bar staan allerlei lekkernijen te pronken. Zelfgemaakte confituur, artisanale producten uit de streek, vers fruitsap, broodjes, muesli, een potje vers fruit,…voor elk wat wils.

Paradijs

Wat worden de gasten hier verwend! Het kleurrijk ontbijt, het zicht op het zwembad met palmbomen, de prachtige details in de tuin en aan de bar…wat zouden we graag ruilen met Julie en Frederique!

La Nogala Glamping is echt een paradijs voor jong en oud!
Bedankt Julie en Frederique dat we even mochten deel uitmaken van jullie gezin, jullie gastvrijheid, jullie stukje hemel op aarde! Wat kijken we uit naar een volgend verblijf!

Heel graag tot snel!

Boek uw verblijf bij La Nogala glamping

 

          

 

Categorieën: Bed&Breakfast