B&B Nuestro Cielo verblijf in de 7de hemel bij El Torcal

Gepubliceerd door Karin Van Damme op

B&B Nuestro Cielo

Het lange gras langs de kant van de weg wuift mee volgens het ritme van de wind. Een “Mexican wave” wordt ingezet voor onze ogen en vergezelt ons op weg naar onze verblijfplaats Nuestro Cielo. “Onze Hemel “ Van Fabi en Frank is gelegen in Villanueva de la Concepción zo’n 45 km van Málaga. Het landschap is weer zo totaal anders. Het eerst iets ruigere berglandschap komende van Málaga vloeit hier over in een prachtig lappendeken van uitgestrekte weiden met okergele tinten. Aan de horizon prijkt het Torcal gebergte als een majestueuze burcht. Een roofvogel zweeft boven ons hoofd gebruik makend van de thermiek en neemt de kleinste details en veranderingen met argusogen in zich op. Wat overweldigend, zo indrukwekkend.

Kon ik maar mijn wandelschoenen aantrekken of met een E-bike dit prachtige landschap verkennen…het kriebelt ongelooflijk!

De weg naar Nuestro Cielo verloopt vlot en we rijden vol verwachting de parking van de B&B op. Het poortje naar de patio staat uitnodigend open en wanneer we nieuwsgierig alles staan te bewonderen komt onze gastheer Frank ons vrolijk verwelkomen.

Frank en Fabi

We hebben Frank van den Hemel en zijn partner Fabi Zasada al eerder ontmoet. Twee zalige mensen, super sociaal en altijd klaar voor een gezellige babbel en idem dito anekdotes. We kijken al uit naar een heerlijk onderonsje en dat krijgen we al onmiddellijk.

 

Welkomstdrankje

Bij een welkomstdrankje vertelt Frank honderduit over de B&B, de streek, de heerlijke ritten met zijn nieuwe racefiets en hun olijfgaard. Fabi heeft haar handen vol met het voorbereiden van een nachtwandeling met enkele gasten van Nuestro Cielo in El Torcal. Dit moet echt wel een unieke ervaring zijn. Een pic nic en wandeling in dit ruige natuurfenomeen  bij volle maan? Wij verkiezen nu toch even met volle teugen van deze B&B te genieten!

Kamers rond de patio

Onze kamer bevindt zich aan de gezellige patio en na een korte uitleg van Frank kunnen we volop op verkenning gaan.
Nuestro Cielo heeft 4 gastenkamers met elk een apart terrasje. Deze gastenkamers liggen allen rond een pittoreske patio.

En feeëriek fonteintje in het midden creëert  een 1001-nachten sfeer. De bloemen die het geheel sieren zetten alles in geur en kleur. Onze kamer is zalig ingericht! No nonsens net zoals Frank en Fabi zijn, maar oh zo gezellig. Het zonlicht streelt de lichte muren en zet de kamer in een warme purperen gloed door de bordeaux handdoeken, tapijten en accenten die de kamer opvrolijken. Wat een leuke kamer!

Zwembad

Snel schieten we ons zwemgerief aan en zoeken een plaatsje rond het verkoelende zwembad enkele trapjes hogerop. Overal vind je gezellige hoekjes op het terrein die je voldoende privacy en rustmomenten bieden. Er zijn voldoende ligzetels en comfortabele stoelen met superzachte kussens die uitnodigend wenken om je erin te nestelen. Een rieten afdakje zorgt voor een schaduwrijk plekje waaronder je de prachtige omgeving op je kunt laten inwerken. Wat een heerlijke plek is dit zeg! Dit is zo een beetje ons droomhuis!

Boek  “Getting to Mañana”

In het gezellig gemeenschappelijk salon heb ik een boek over deze B&B gevonden. Oorspronkelijk werd Nuestro Cielo in typisch Andalusische stijl gerestaureerd door Miranda Innes, en Engelse schrijfster. “Getting to Mañana” beschrijft de zoektocht van de schrijfster naar deze unieke plek op een heel ludieke manier. Dit is echt zo machtig! Hoeveel B&B’s kunnen een boek over hun eigen droomplaatsje voorleggen. Niets zo zalig als voor een boekenwurm als ik om dit te beleven. Nuestro Cielo krijgt voor mij nog een extra dimensie terwijl ik blad na blad verslind met een glaasje fris bij het zwembad. Dit is pas vakantie!

Diner bij zonsondergang

Na de ontspanning en een heerlijk verfrissende douche schuiven we samen met enkele andere gasten onze voetjes onder tafel. In Nuestro Cielo kun je, mits reservering de dag voordien, genieten van een lekkere maaltijd. Er is nochtans een bakker en twee bar-restaurants op een 5-tal minuten rijden, maar waarom het moeilijk maken als het makkelijk kan?
De setting is perfect. Frank tovert een maaltijd op tafel om de vingers van af te likken terwijl de zon langzaam achter de ruige bergen verdwijnt.

Licht rood-roze kleuren gaan over in vuurrood. Fel geel benadrukt de bergtoppen als een vulkaan die spuwt. We kunnen er niet genoeg van krijgen en genieten nog lang na van deze perfecte dag tot de vroege uurtjes.

Ontbijten

Zonnestralen als felle partylichten verlichten onze kamer en fluisteren dat het vandaag weer feest zal worden. Iedere dag  in deze streek is immers het vieren waard. Het festijn start al bij de heerlijk gedekte ontbijttafel. Lekker vers brood en krokante croissants, zelfgemaakte confituren, vers geperst fruitsap, een eitje naar keuze, specialiteiten van de streek, yoghurt en vers fruit..een totale verwennerij voor ieder maagje. Het zicht op de glooiende heuvels vanaf de ontbijttafel is de kers op de taart.

Wandeling stukje Camino de Compostela

Het feest zetten we verder met een ontspannen wandeling aan de voet van het Torcal gebergte en werken we af met enkele uurtjes genieten aan het zwembad en het inspecteren van de hoekjes vol verrassingen links en rechts.

Aan ieder sprookje komt echter een einde en hier is dit niet anders. Fabi en Frank geven een hartverwarmend afscheid. We gaan weer serieus moeten afkicken . Ons verblijf was dan ook ééntje die je niet snel vergeet!

Tot snel terug in jullie hemel Fabi en Frank, want het is ook een beetje “onze hemel “geworden!

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Nuestro Cielo 

 

Ontdek andere B&B’s in de streek

Ligging B&B Nuestro Cielo

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Nuestro Cielo 

 

Extra foto’s

                 

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Nuestro Cielo 

 

Categorieën: Bed&Breakfast

1 reactie

Van Calbergh Mieke en Verdin Renaud · 10 juli 2019 op 06:23

we waren er door deze heerlijke reportage en fotos echt weer bij in die heerlijke hemel van Fabi en Frank !

Gesloten voor reacties.