fbpx

B&B Los Montes al 10 jaar een topper

Gepubliceerd door Steven Loquet op

B&B Los Montes

B&B Los Montes gaat het 10de seizoen in en is al sinds jaar en dag een topper in de regio La Axarquia. Gastheer Dirk en gastvrouw Martine baten de bed & breakfast al jaren uit met heel veel passie. Een leven zonder jachtigheid en waar het plukken van de dag op de eerste plaats komt, dat voel je als je hier verblijft.

b&b Los Montes drone zicht

Richting Viñuela

Wij rijden vanaf de kust van Torre del Mar via Velez-Malaga richting het stuwmeer van Viñuela. Een prachtige weg die redelijk vlak loopt in de vallei met schitterende zichten op de bergen voor ons. Op de laatste kilometers maken we wat hoogtemeters om op het hoogste punt opeens het groene smaragdkleurige water te zien van het stuwmeer van Viñuela. Wow, een verbluffend zicht.

Camino de Los Montes

Via de camino de Los Montes (what’s in a name?) rijden we op een landweg steil omhoog en vervolgens links afslaan voor een laatste deel op een zandweggetje. Leuk om zo avontuurlijk te rijden met de auto om uiteindelijk heel benieuwd uit te komen waar we worden verwacht. Na 15 minuten rijden vanaf de kust is het allerlaatste stukje heel steil en moet de huurwagen even alles uit de motor halen om boven te geraken. Op die manier had Dirk ook al meteen ons horen afkomen en stond al heel uitnodigend ons op te wachten.

Ontvangst

Dirk en Martine, de ervaren en heel sympathieke eigenaars van B&B Los Montes, ontvangen ons heel hartelijk. Ze tonen ons met heel veel overgave hun prachtige B&B. Wij waren even sprakeloos. Een verbluffend uitzicht op de Maroma berg en het stuwmeer zijn echt wel blikvangers van formaat. Hier is een echte topper gelegen die met hart en ziel wordt uitgebaat.

B&B Los Montes stuwmeer Vinuela

Bij een welkomstdrankje praten we even bij en voelen ons hier echt wel op ons gemak. Het is in de late namiddag en we hadden wel nog even aan het zwembad willen relaxen. Eerst even de auto op de parking verplaatsen en de koffers uitpakken.

Kamer

Wij krijgen de gastenkamer die op de bovenste verdieping gelegen is, vlakbij het zwembad, in een authentieke Andalusische stijl met luxe boxspring bedden en voorzien van airco. En wat een fantastisch uitzicht op de omgeving vanuit de kamer! Hier wordt een mens heel gelukkig van.

B&B Los Montes zicht vanuit kamer

Er zijn ook nog 3 kamers op de benedenverdieping met elk ook een eigen terrasje.

B&B Los Montes voorgevel kamers

Een leuke extraatje is dat de bedden elke dag worden opgemaakt en een dagelijkse schoonmaakbeurt van de eigen badkamer.

Zwembad

Een uurtje of twee genieten aan het mooie grote zwembad met comfortabele ligstoelen en felgekleurde relax stoelen. Grote zachte badhanddoeken liggen altijd mooi opgeplooid te wachten op de gasten. Pure verwennerij om hier te kunnen zonnen en zwemmen in deze top B&B met verwarmd zwembad. Heb je eventueel nog een hongertje? Snacks worden voorzien zoals een croque of een panini. Topservice.

B&B Los Montes groot zwembad

Omgeving

Bij een aperitiefje vertellen Dirk & Martine ons hoe ze deze B&B hebben verbouwd tot het paradijsje wat B&B Los Montes nu is. Martine haalt een fotoboek boven waarin we de originele finca kunnen zien. Na heel wat bouwwerken is dit afgewerkt tot een zeer mooie finca met al wat je maar kan wensen. Er is naast het super mooie terras waar de gasten eten, ook nog een terrasje waar je languit kan genieten in zachte grote kleurige kussens. Wat wij natuurlijk ook doen bij valavond.  Met een paar drankjes uit de “honesty” bar beleven wij er een fantastische en romantische avond. We voelen ons hier echt thuis.

Bodega La Cueva

Een andere optie is om in de Bodega La Cueva van een wijntje te genieten. Deze bodega ligt onder Los Montes uitgehakt uit de rotsen.

B&B Los Montes bodega

Dinner

Dirk & Martine houden er ook van om samen te kokerellen voor de gasten. 3 keer per week is er ‘s avonds een driegangen menu waarbij de gasten culinair worden verwend. Soms is er ook een BBQ of tapas avond. Dirk maakt ook de lokale Spaanse specialiteit paella die niet te versmaden is. Smullen maar.

Ontbijt

We krijgen ‘s morgens een heel lekker en zeer gevarieerd ontbijt geserveerd op het gezellige terras. Buiten kunnen ontbijten en puur genieten van huisgemaakte lekkernijen met een prachtig zicht. Dat is pas echt vakantie.

B&B Los Montes ontbijttafel

b&b los montes ontbijt

La Viñuela

Intussen lezen we nog eens de uitgebreide informatiemap na die ter beschikking ligt. Voor elk wat wils. Wij beslissen om via het meer van VIñuela te wandelen deels langs een riviertje naar het dorpje La Viñuela. Dat wordt een ideale ochtendwandeling na het opnemen van vele vitamientjes van het fantastische ontbijt.

Witte dorpen

Bij ons afscheid krijgen wij ook nog van Martine heel interessante uitleg over een schitterende route met de auto naar Competa. We passeren heel wat witte dorpen die de moeite zijn om te verkennen. Zo leren wij de kleine pueblos blancos kennen zoals Canillas de Aceituno, Sedella, Salares en Canillas de Albaida. Een aanrader.

Hasta Luego,
Martine & Dirk

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Los Montes 

 

Ontdek andere B&B’s in de streek

 

Video

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Los Montes 

Ligging

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Los Montes 

Foto’s

B&B Los Montes onze kamer B&B Los Montes achtergevel B&B Los Montes voordeur kamer   B&B Los Montes zicht achterkant B&B Los Montes zicht voorkant

B&B Los montes kamer B&B Los Montes badkamer

B&B Los Montes pool B&B Los Montes zwemmen

B&B Los Montes zwembad ligstoelen

B&B Los Montes genietenB&B Los Montes relax stoelen B&B Los Montes zicht op de bergen B&B Los Montes Dirk en Martine

B&B Los Montes terras  B&B Los Montes ontbijtjeB&B Los Montes zicht terras B&B Los Montes ontbijtbuffet

 

Boek jouw verblijf en logeer in B&B Los Montes 
Categorieën: Bed&Breakfast

GRATIS E-BOOK
(19 pagina’s)

Wat te doen in 1 dag Málaga?